3 belangrijke punten maakten dat wij voor LeasePlan kozen: de competitieve prijs, de service excellence en de mogelijkheid om een degressief contract aan te gaan.

Het bedrijf Janssens Field Services werd opgericht in 2006 en voorziet field engineering, in de telecom en alarmsector. “Als je bij Telenet of Belgacom of een andere operator een internet-, telefonie en/of internetpakket bestelt, is de kans groot dat één van onze techniekers dit komt installeren.”, aldus Steven Genné, HR & Administration Manager bij Janssens Field Services. In totaal werken er zo’n 450 mensen in de groep, waarvan het merendeel constant op de baan is.

Pitchen voor een nieuwe leasemaatschappij

Vorig jaar besliste Janssens Field Services om 120 nieuwe wagens aan hun wagenpark toe te voegen. Hiervoor hadden ze een pitch uitgeschreven waaraan verschillende leasemaatschappijen deelnamen en LeasePlan kwam hier uit als overtuigende winnaar.
3 belangrijke punten maakten dat Janssen Field Services voor  LeasePlan koos: de competitieve prijs, de service excellence waar  LeasePlan voor staat en de mogelijkheid om een degressief contract aan te gaan. Dit laatste was voor Steven Genné een belangrijk aandachtspunt: “Stel dat één van onze klanten het  contract met ons zou stopzetten, dan biedt LeasePlan de mogelijkheid om het contract met hen op te zeggen. Dat is weliswaar tegen een bepaalde prijs, maar zo hebben we alleszins de zekerheid dat we niet nog tot het einde van ons contract met die wagens op onze parking zitten.”

Het bedrijf heeft bij LeasePlan vooral Volkswagens in leasing. Janssens Field Services heeft expliciet gekozen voor de Volkswagen Caddy Maxi, omdat deze wagens kunnen ingezet worden als lichte vrachtwagen en toch ook vijf zitplaatsen bieden, wat een enorm pluspunt is voor de techniekers die rijden met deze wagens.

Een goed wagenparkbeleid als extra aantrekkingskracht

Bij Janssens Field Services krijgen de techniekers ook de kans om privé met hun wagen te rijden. Het bedrijf mag dan wel weinig problemen ondervinden bij het aantrekken van voldoende nieuwe krachten, maar een goed wagenbeleid helpt ons daar zeker bij, oppert Steven Genné.
“Toen wij aankondigden  dat er nieuwe wagens aan de vloot zouden worden toegevoegd, baseerden we ons bij het verdelen op de prestaties en de geleverde kwaliteit en flexibiliteit van het werk dat de mensen verrichten. De reacties waren alvast heel erg positief”, aldus Steven.

Deze visie sluit sterk aan bij het ‘Engagement Program’ met het ‘Talent & Salary Plan’ dat LeasePlan recentelijk lanceerde.  Het ‘Engagement Program’ biedt werknemers diverse mogelijkheden om talent aan te trekken, maar eveneens te binden aan hun organisatie, via het aanbieden van een leasewagen als extralegaal voordeel.   Vaak komt dit heel wat voordeliger uit, zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

Steven Genné
HR & Administration Manager - Jansssen Field Services