Wat sensibilisering en ook toekomstgerichtheid qua elektrische wagens betreft, konden we ons het beste vinden in LeasePlan.

Xeikon is een Internationaal bedrijf dat momenteel gegroeid is tot een bedrijf waar 500 mensen in dienst zijn. De helft daarvan is tewerkgesteld in België,  verdeeld over het hoofdkantoor in Lier, een tonerfabriek in Heultje en de Prepress afdeling in Ieper.

LeasePlan scoorde hoogst qua sensibilisering

Vroeger werkte Xeikon reeds samen met LeasePlan, maar een goeie vijf jaar geleden besliste het bedrijf wagens in eigen beheer aan te kopen. Nu het printer-bedrijf dus reeds 5 jaar met wagens in eigen beheer rondreed, hebben ze besloten toch terug wagens te gaan leasen in samenwerking met een leasemaatschappij. Xeikon bekeek hiervoor bij verschillende leasemaatschappijen hoe ze eventueel zouden kunnen samenwerken en kozen aan de hand van enkele barometers daar een leasemaatschappij uit waarmee ze vanaf nu zouden gaan samenwerken.

“We hebben een x-aantal leasemaatschappijen naast elkaar gelegd en daarbij een aantal barometers voorop gesteld die voor ons belangrijk waren. In het stukje rond sensibilisering en ook toekomstgericht qua elektrische wagens konden we ons het beste vinden in LeasePlan, dus vandaar onze keuze voor hen”, vertelt Frank.

Volvo V40 als Junior Car om nieuwe krachten aan te trekken

De werknemers die binnen Xeikon met een bedrijfswagen rijden, krijgen de keuze tussen een Volvo V40, een Volvo V60 of een Opel Zafira. De keuze om terug wagens te gaan leasen en ook een andere keuze van wagens voor te stellen, kent duidelijk succes, want er zijn momenteel 11 meer mensen die met een bedrijfswagen rijden bij Xeikon, tegenover toen het bedrijf de wagens nog in eigen beheer had.

Xeikon is een groen bedrijf en wil dit ook zoveel mogelijk overbrengen naar haar werknemers toe. Dit vertaalt zich in het feit dat de meeste werknemers kiezen voor de groenste wagen van de drie: de Volvo V40. Maar de Volvo V40 is niet enkel om zijn groene karakter opgenomen in de Xeikon-vloot, het was ook een tactvolle zet.
“ Via wagens kan je nieuwe krachten aantrekken of bestaande krachten behouden. Daarom zijn onze wagens vrij luxueus uitgerust en hebben we ook een Junior Car in ons gamma. De Volvo V40 heeft een echt sex appeal en het is een wagen waar je overal mee kan komen, dus het is een wagen die je zeker wel kan voorstellen aan een eventuele nieuwe collega”, verduidelijkt Frank Pacqué, fleet coördinator bij Xeikon.

Frank Pacqué
Fleet coördinator - Xeikon