Alle vervoer
op zak.

Eén kaart voor al uw
mobiliteitsbehoeften.

LeasePlan gelooft dat mensen op elk moment vrij moeten kunnen kiezen hoe ze zich willen verplaatsen. Ook voor mensen met een leasewagen kan het makkelijker zijn om een ander transportmiddel te nemen. Met de Mobiliteitskaart van LeasePlan kiest u tussen trein, bus, tram, metro of fietsdelen (Villo!, Velo, Blue-bike), al dan niet in combinatie met uw vertrouwde wagen.

Lange files op de baan? Een klantenbezoek in het centrum van een stad? LeasePlan stimuleert zijn klanten om hun wagen slim te gebruiken.
De beste mobiliteitsoplossing zal vaak nog een auto bevatten, maar aangevuld met andere vervoermiddelen, zoals het openbaar vervoer, de fiets, een taxi… Volledig flexibel dus!

Stel: uw medewerker heeft recht op een bedrijfswagen ter waarde van 600 euro per maand. Dan kan hij/zij ook kiezen voor een wagen van 500 euro mét een mobiliteitskaart, waarop elke maand een tegoed van 100 euro wordt gestort. Heeft de medewerker géén recht op een bedrijfswagen, dan kan hij/zij toch gebruikmaken van de mobiliteitskaart als variabel deel van de totale verloning.

Dankzij de mobiliteitskaart kan de medewerker rationeler beslissen over zijn bedrijfswagen. Hij/zij stelt gewoon op elk moment, afhankelijk van de eigen behoefte, de ideale mobiliteitsmix samenstellen.

Wat is de LeasePlan Mobility Card?

Het is een prepaid betaalkaart die toegang geeft tot trein, tram, bus, metro, taxi, parkeren, elektrisch laden en fietsdelen.

Meer dan een kaart:

 • Alternatieve modi op één kaart. Met de LeasePlan Mobility Card kunt u gebruikmaken van:
  • het openbaar vervoer van NMBS
  • het openbaar vervoer van De Lijn
  • het openbaar vervoer van MIVB
  • fietsdelen via Villo!, Vélo en BlueBike
  • parkeren in publieke parkeergarages en op straat
  • taxidiensten
  • publieke elektrische laadpunten

 

 • Ondersteuning via de LeasePlan Mobility app:
  • u kunt uw resterende tegoed raadplegen
  • u kunt zoeken welke vervoermiddelen beschikbaar zijn waar u zich bevindt
 • Raadplegen van alle details via de self-service website:
  • beschikbare diensten
  • beschikbaar budget
  • overzicht van de uitgevoerde transacties
 • Rapporten:
  • overzicht van actieve LeasePlan Mobility Cards
  • details van de uitgevoerde transacties

Doe een beroep op de LeasePlan Consultancy Services.

Een team van mobiliteitsexperts zal graag samen met u een mobiliteitsoplossing op maat opstellen.
We begeleiden u bij elke stap, van het intakegesprek tot ondersteuning tijdens de implementatie.

Voordelen van de
LeasePlan Mobility Card?

Voor de werknemer

 • Gemakkelijk: Uw medewerkers hoeven hun alternatieve vervoerswijzen niet meer zelf voor te schieten of met de company card te betalen. Alle vervoerskosten worden mooi centraal beheerd, voor auto én andere modi
 • Op maat: Afhankelijk van de vervoersmogelijkheden waarover u beschikt en de omstandigheden op de weg, kunt u de vervoersoptie kiezen die het best aansluit bij uw situatie op het moment dat u zich wilt verplaatsen.
 • Flexibel: U kunt elke dag het vervoermiddel kiezen dat u wenst voor uw woon-werkverkeer. Dat betekent dat u niet noodzakelijk meer elke dag in de file hoeft te staan aanschuiven. U beslist hoe u zich die dag wilt verplaatsen.
 • Minder stress: De flexibiliteit en de vrijheid om zelf te kunnen kiezen hoe u zich naar uw werk begeeft, zal ongetwijfeld voor minder stress zorgen bij u en uw medewerkers.
 • Meer opties: De mobiliteitskaart biedt meer mogelijkheden dan alleen een auto (‘meer loon’). Medewerkers krijgen er toegang mee tot trein, tram, bus en andere modi die voordien niet in het verloningspakket waren inbegrepen.
 • Slimmer het jaar door: Hoeveel mensen kiezen namelijk niet voor een grote bedrijfswagen alleen maar omdat ze ’s zomers met de auto op vakantie willen? Als ze voor een kleinere auto kiezen, houden ze meer geld over en daarmee kunnen ze bijvoorbeeld tijdens hun verlof een monovolume huren.

Voor de werkgever

 • Aantrekkelijke HR-tool: De mobiliteitskaart past binnen de flexibele verloning. Het kan een argument zijn om (goede) nieuwe kandidaten over de streep te trekken of uw huidige medewerkers meer flexibiliteit te bieden.
 • Geen meerkost: U betaalt niet extra voor de kaart. U zult dus méér kunnen aanbieden aan uw medewerkers tegen dezelfde prijs.
 • Slimme investering: LeasePlan doet samen met u een vooronderzoek zodat u weet of er interesse is bij uw medewerkers, wat het potentieel is, wat de slaagkansen zijn, enzovoort.

Consultatieve aanpak: 3 stappenplan

Quick scan:
na een uitgebreide analyse van bedrijfslocatie(s), de woonplaats van de medewerkers en de beschikbaarheid van alternatieve modi, brengt LeasePlan het gebruikerspotentieel in kaart.


Pilootproject en mobiliteitsbudgetten:
in een tweede fase begeleidt LeasePlan u bij het opstarten van een intern pilootproject en bij het bepalen van de mobiliteitsbudgetten.


Roll out:
in een laatste fase ondersteunen we u bij de verschillende stappen van de implementatie binnen uw organisatie.

Samengevat

Wanneer u een mobiliteitsbudget overweegt, spelen drie factoren een belangrijke rol: de technische oplossing, een duidelijk en eenvoudig wettelijk kader, en de introductie in uw bedrijf.


Technische oplossing: een mobiliteitskaart

LeasePlan heeft een ‘car+’-formule ontwikkeld in de vorm van een mobiliteitskaart die naast de bedrijfswagen wordt aangeboden. Het idee achter de kaart is dat de gebruiker elke dag kan kiezen op welke manier hij zich verplaatst. Het is de individuele eindgebruiker die beslist. Want wat voor de ene een goede oplossing is, is dat misschien niet voor de andere.

De overheid moet het wettelijke kader vereenvoudigen

Het is de taak van de overheid om het wettelijke kader rond het mobiliteitsbudget te vereenvoudigen want momenteel is dit erg onduidelijk. Er gelden andere regels voor de verschillende modi, en dan wordt er nog eens een onderscheid gemaakt tussen werk-werk, woon-werk of privé. Een eenduidige behandeling, zowel fiscaal als sociaal-juridisch, zou heel wat klaarheid scheppen en de administratieve rompslomp in uw bedrijf aanzienlijk verminderen.

De introductie in uw bedrijf: policy en change management

Bij de invoering van een mobiliteitsoplossing komt best wel wat ‘change management’ kijken. Uw medewerkers zijn vaak gewend om alle verplaatsingen met de auto te maken, en het vooruitzicht van een mentaliteitswijziging kan ingrijpend zijn. Het nut van een mobiliteitsbudget hangt af van de nabijheid van modi en de wil van de medewerkers.

Modi:

Hoe meer vervoersmodi er zijn in de buurt van uw bedrijf en uw medewerkers, hoe meer voordelen een dergelijke oplossing kan bieden.

Wil:

Het codewoord bij de introductie van een mobiliteitsoplossing is ‘vrijheid’. We raden aan om de medewerkers de keuze te laten of ze al dan niet in het verhaal stappen. Daar waar de ene zijn huidige bedrijfswagen zal willen behouden, zal de andere opteren voor een combinatie van de auto en alternatieve modi.

Hou me op de hoogte

Hebt u interesse in een mobiliteitsoplossing? LeasePlan Consultancy Services houdt u graag op de hoogte.