Legislation
White Paper

Onlangs kondigde het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan dat vanaf 2018 de meest vervuilende voertuigen geleidelijk aan zullen worden geweerd uit de hoofdstad. Hiermee wordt de tweede lage-emissiezone in België een feit.

LeasePlan

LeasePlan maakt werk van een 100% flexibele 'Any car, Anytime, Anywhere' service

Mobility

LeasePlan maakt vandaag naar aanleiding van de Algemene Vergadering van de VN in New York bekend dat het een oprichtingspartner wordt van EV100, een nieuw belangrijk wereldwijd initiatief dat als doel heeft de overgang naar elektrische voertuigen binnen het bedrijfsleven te versnellen.

Het Crit'Air vignet is vanaf 1 juli verplicht in steden met milieuzones. Deze ‘zones à circulation restreinte’ (ZCR) laten dus alleen wagens met een Crit’Air vignet toe. Momenteel werken Parijs, Lyon, Grenoble en Rijsel (Lille) al met het nieuwe wegenvignet.
In het centrum van Parijs is het vignet altijd verplicht.

Mobility

LeasePlan en Uber, een van de grootste ridesharing-platformen ter wereld, zullen hun huidige samenwerking in Portugal, Frankrijk en Nederland verder uitbreiden tot op pan-Europees niveau. Beide bedrijven ondertekenden een Memorandum of Understanding waarin wordt overeengekomen dat LeasePlan een volledige operationele leasingoplossing ter beschikking zal stellen voor Uber-partnerchauffeurs in Europa. 

Intentions

Uw LeasePlan-bedrijfswagen is voor u een steun en toeverlaat voor uw dagelijkse verplaatsingen. Maar weet u er wel alles over? Intentions lijstte voor u de belangrijkste vragen op. 

Intentions

Bij de komst van de lente hoort steeds de wissel van winter- naar zomerbanden. Via My LeasePlan komt u binnen een paar muisklikken te weten in welke bandencentrale uw zomerbanden werden opgeslagen.

Intentions

In de vorige editie van Intentions informeerden we u reeds over de ondertussen in voege getreden lage-emissiezone (LEZ) in de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever. 

Intentions

537 euro voor een dieselwagen en 547 euro voor een benzinewagen: dat zijn de bedragen die een Belg maandelijks moet afdokken voor een middenklasser (type Volkswagen Golf of Renault Clio). België zit op die manier in de top 10 van Europese landen, waar het bezit van een wagen het meeste geld kost. Dat is alvast een van de bevindingen uit de LeasePlan Carcost Index 2016. 

Intentions

Het inleverproces voor voertuigen aan het einde van het contract wordt zoals u het gewend bent van LeasePlan zo professioneel mogelijk aangepakt. Dat resulteert in een transparante service voor de klanten die een LeasePlan-voertuig leasen of overnemen. Om dit proces vlot te laten verlopen heeft LeasePlan minimumnormen opgesteld met betrekking tot de verwachte toestand waarin elke leasewagen wordt ingeleverd.