Mobility

LeasePlan en Uber, een van de grootste ridesharing-platformen ter wereld, zullen hun huidige samenwerking in Portugal, Frankrijk en Nederland verder uitbreiden tot op pan-Europees niveau. Beide bedrijven ondertekenden een Memorandum of Understanding waarin wordt overeengekomen dat LeasePlan een volledige operationele leasingoplossing ter beschikking zal stellen voor Uber-partnerchauffeurs in Europa. Het voorstel van LeasePlan aan Uber bestaat uit een uitgebreid dienstenpakket van herstelling en onderhoud tot verzekering zodat partnerchauffeurs bij Uber zich op hun hoofdactiviteiten kunnen concentreren.

 

Door samen een rit te delen, kunnen mensen over de hele wereld zich verplaatsen op een veiligere, meer betaalbare en betrouwbare manier. Deze nieuwe ontwikkeling heeft een grote impact op de verbetering van mobiliteit overal ter wereld. Uber is actief in meer dan 100 Europese steden en is de drijvende kracht achter de trend naar alternatieve taxidiensten. Uber koos LeasePlan als leverancier van leasevoertuigen voor chauffeurs die toegang willen tot de economische voordelen die de Uber-app kan bieden. "Elke week brengt Uber tienduizenden chauffeurs in Europa in contact met onze economische opportuniteiten met slechts één druk op de knop. Maar soms is het een hele uitdaging om een voertuig te vinden. Met dit partnerschap willen we chauffeurs verzekeren dat ze kunnen rekenen op de beste deals op de markt en maken we het rijden met de Uber-app zo snel en zo gemakkelijk mogelijk", zegt Pierre-Dimitri Gore-Coty, hoofd EMEA van Uber.

 

De groeiende populariteit van 'on demand' mobiliteit biedt opmerkelijke groeikansen voor LeasePlan. Het bedrijf bevindt zich in een uitstekende positie om een toonaangevende aanbieder te worden van vlootbeheerdiensten voor de industrie waarin Uber actief is. "De kernactiviteit van Uber bestaat uit het bij elkaar brengen van chauffeurs en passagiers aan de hand van geavanceerde technologie", aldus Tex Gunning, CEO van LeasePlan. "Voertuigen aanbieden en op de baan houden is onze specialiteit en net daarom zijn we zo goed geplaatst om aan deze vraag van chauffeurs te voldoen."

 

Johan Portier, algemeen directeur van LeasePlan Belux: "LeasePlan kijkt ernaar uit om zijn partnerschap met Uber te versterken door deze geweldige kans met beide handen te grijpen en chauffeurs in België leasevoertuigen en -diensten aan te bieden. De deeleconomie is geen hype meer, maar een gegeven, ook in België. Als LeasePlan spelen wij daar een duidelijke rol in. Daar waar de overheid de regels bepaalt en Uber de software aanbiedt, voorziet LeasePlan de hardware, namelijk de wagen en alle diensten daarrond. LeasePlan komt op die manier de Uber-partnerchauffeur tegemoet door hem te ontzorgen zodat hij zich ten volle kan concentreren op het vervoer van passagiers.”

 

In Portugal leasen al honderden chauffeurs die de Uber-app gebruiken, een voertuig van LeasePlan. In Frankrijk en Nederland sloegen LeasePlan en Uber onlangs de handen in elkaar. In de loop van 2017 zullen partnerchauffeurs in 23 Europese landen ook voordeel kunnen halen uit de zorgeloze mobiliteitsoplossingen van LeasePlan. 

Archief