Over welke wagens gaat het juist?

Het gaat om 
- een Toyota Aygo 5-deurs met 1.0 benzine motor EUR6.
- een Toyota Auris 5-deurs met 1,3 benzine motor EUR6.

Over welke wagen gaat het juist?

Het is een Opel Corsa Enjoy  5-deurs met 1.2 benzine motor EUR6. 

Wat is er inbegrepen?

Dit is allemaal inbegrepen:
• 2 jaar rijplezier met een gloednieuwe, volledig uitgeruste Opel Corsa Enjoy
• Burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand (uw contractuele schadevergoeding bij niet verhaalbare schade bedraagt €450 )
• Onderhoud & technische herstellingen
• Banden (onbeperkt)
• Europese pechverhelping met 5 dagen vervangwagen bij pech onderweg
• Bijstand 24 uur op 24, 7 dagen op 7
• Verkeersbelasting en BTW
• Financiering en intresten
 
€210 aan extra’s:
• een volle tank (waarde: €60)
• een Media Markt voucher voor een TomTom Start25 GPS
* de eerste €100 van mogelijke schade bij het einde van uw contract nemen wij op ons

Wie is LeasePlan?

LeasePlan biedt alle vormen van professioneel wagenparkbeheer aan voor alle markten en sectoren.  LeasePlan België is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation en is aangesloten bij RENTA (de federatie van Belgische voertuigenverhuurders).  LeasePlan is actief in 32 landen en wereldmarktleider in operationele autoleasing (huur op lange termijn met inbegrip van diensten als onderhoud, banden, verzekering & risicobehoud, pechverhelping, ...).

De prijs is bepaald op basis van een specifieke contractduur in combinatie met een bepaald aantal kilometers per jaar. Wat als ik afwijk?

Als het jaarkilometrage wijzigt, bijvoorbeeld omdat u gemiddeld meer of minder kilometers per jaar heeft gereden of wilt gaan rijden, betaalt u het leasetarief dat volgens de tabel bij de nieuwe looptijd/jaarkilometrage combinatie hoort.  De beoordeling van het gemiddeld gereden jaarkilometrage vindt een eerste keer plaats twaalf maanden na ingang van de looptijd en een tweede keer op het einde van de looptijd. Bij wijziging van het leasetarief bent u dat nieuwe leasetarief met terugwerkende kracht verschuldigd, dus vanaf ingang van de looptijd. Het teveel of te weinig betaalde zullen we met u verrekenen. Dit wordt duidelijk toegelicht in onderstaande voorbeelden.
 
Voorbeeld 1: u rijdt na het eerste jaar meer kilometers dan contractueel afgesproken
Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 24 maanden en een kilometrage van 1-10.000 per jaar af. U betaalt een leasetarief van € 189/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 14.000 kilometer heeft gereden. Vanaf dan gaat u het leasetarief betalen dat hoort bij het jaarkilometrage 10.001-20.000, zijnde € 199/maand. Het nieuwe leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 12 maanden nog een bedrag van € 120 aan ons verschuldigd = 12 maanden * € 10 (het verschil tussen € 199 en € 189).  LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 120 voor de correctie over de gereden maanden. 
 
Voorbeeld 2: u rijdt na het eerste jaar minder kilometers dan contractueel afgesproken
Andersom werkt het ook zo. Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 24 maanden en een kilometrage van 20.001-30.000 per jaar af. U betaalt een leasetarief van € 209/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 14.000 kilometer heeft gereden. Vanaf dan gaat u het leasetarief betalen dat hoort bij het jaarkilometrage 10.001-20.000, zijnde € 199/per maand. Het nieuwe leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus LeasePlan is u over de voorgaande 12 maanden nog een bedrag van € 120 verschuldigd = 12 maanden * € 10 (het verschil tussen € 209 en € 199).  LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige creditnota van € 120 voor de correctie over de gereden maanden.
 
Voorbeeld 3: u rijdt in het eerste jaar volgens de afgesproken kilometers, maar wijkt af in het tweede jaar
Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 24 maanden en een kilometrage van 0-10.000 km/jaar af. U betaalt een leasetarief van € 189/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 8.963 kilometer gereden heeft. U rijdt dus perfect binnen het afgesproken kilometrage van 0-10.000 km/jaar.  Op het einde van het contract (na exact 24 maanden), blijkt bij inlevering van uw wagen dat uw eindkilometerstand op 25.800 km staat.  Dit wil zeggen dat u in realiteit gemiddeld 12.800 km/jaar reed.  Hierbij valt u in het leasetarief van € 199/per maand.  Het leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 24 maanden nog een bedrag van € 240 aan ons verschuldigd = 24 maanden * € 10 (het verschil tussen € 199 en 
€ 189).  LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 240 voor de correctie over de gereden maanden. 
 
Voorbeeld 4: u rijdt in het eerste jaar volgens de afgesproken kilometers en u rijdt finaal meer dan de maximaal 60.000 km ingesloten in het contract
Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 24 maanden en een kilometrage van 10.001-20.000 km/jaar af. U betaalt een leasetarief van € 199/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 18.963 kilometer gereden heeft. U rijdt dus perfect binnen het afgesproken kilometrage van 10.0001-20.000 km/jaar.  Op het einde van het contract (na exact 24 maanden) blijkt bij inlevering van uw wagen dat uw eindkilometerstand op 63.250 km staat. Dit wil zeggen dat u in realiteit gemiddeld 31.625 km/jaar reed.  Dit tarief wordt deels afgedekt door het leasetarief dat verschuldigd is bij een kilometrage van 20.001-30.000 km/jaar en deels door de kilometerprijs voor elke gereden kilometer boven de 60.000.  In dit voorbeeld zal volgende gebeuren: 
 
1) U valt in het leasetarief van € 209/per maand.  Het leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 24 maanden nog een bedrag van € 240 aan LeasePlan verschuldigd = 24 maanden * € 10 (het verschil tussen € 209 en € 199).
2) Het tarief van € 209/per maand dekt 60.000 km af.  De bijkomende 3.250 km dient u aan LeasePlan te vergoeden tegen een tarief van 10 eurocent/km.
3) LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 565 (= € 240 + € 325)  voor de correctie over de gereden maanden en de extra gereden kilometers. 

Toyota Aygo: Welke uitrusting is er inbegrepen in de wagen?

Zo compleet is uw Toyota Aygo.
Ontdek hier het volledige overzicht.

Wat is My LeasePlan?

My LeasePlan is uw persoonlijke online omgeving. Hier kan u uw wagen consulteren, uw aantal gereden kilometers aanpassen, facturen bekijken en downloaden, afspraken voor onderhoud maken en bepaalde documenten opvragen.  My LeasePlan wordt voortdurend verder ontwikkeld waardoor u in de toekomst meer selfservice mogelijkheden zal hebben.

Kan ik de wagen ook kopen?

Neen.

Kan ik ook een andere auto kiezen?

Neen. Deze actie geldt enkel voor de Opel Corsa 5-deurs Enjoy 1,2 benzine.

Welke uitrusting is er inbegrepen in de wagen?

Zo compleet is uw Opel Corsa Enjoy. Ontdek hier het volledige overzicht.

Wat houdt Private Lease precies in?

U kan het het beste vergelijken met een huurauto voor langere tijd. De auto is eigendom van LeasePlan, maar u krijgt het gebruiksrecht en betaalt daar een leasetarief voor. Zaken als afschrijving, onderhoud, verzekering & risicobehoud, bandenwissels, rente, belasting op inverkeerstelling, rijbelasting, pechverhelping zitten in het leasetarief. Brandstof, boetes, vervangwagen bij onderhoud en/of schadeherstellingen en winterbanden betaalt u zelf.

Toyota Auris: Welke uitrusting is er inbegrepen in de wagen?

Zo compleet is uw Toyota Auris.
Ontdek hier het volledige overzicht.

Zal ik aan de hand van de factuur over voldoende details beschikken om in mijn aangifte de werkelijke beroepskosten te bewijzen?

Ja, dat is het geval.

Krijg ik korting als ik meer dan 1 wagen bestel?

Neen. LeasePlan heeft reeds de beste prijs onderhandeld.

Waar kan ik extra info vinden over mijn wagen ?

In de gebruikershandleiding die u meekrijgt bij de aflevering.

Is mijn Toyota Aygo of Auris onder fabrieksgarantie ?

Ja, de garantie geldt gedurende 36 maanden vanaf datum van 1ste inschrijving.

Neemt LeasePlan mijn huidige wagen over?

Neen. U kan die zelf, al dan niet online, verkopen. Of u kan terecht bij een Opel dealer van uw keuze.

Hoeveel verbruikt mijn Corsa ?

Het gemiddeld verbruik, opgegeven door de constructeur bedraagt 5,4l/100km.  Het verbruik wordt echter beïnvloed door uw eigen rijstijl.

Wat is My LeasePlan en hoe gebruikt u het als bestuurder?

My LeasePlan is dé plek op onze website waar u met een persoonlijke login en wachtwoord alle informatie met betrekking tot uw leasewagen kan raadplegen, een afspraak kan maken voor een onderhoud en andere zaken kan regelen. In deze handleiding leest u meer over de mogelijkheden van My LeasePlan. 

 

Om toegang te krijgen tot My LeasePlan moet u in het bezit zijn van een gebruikersnaam en wachtwoord. Indien u deze niet hebt ontvangen, gelieve contact op te nemen met LeasePlan.

Mag ik mijn Toyota Aygo personaliseren met extra opties of accessoires?

Ja dat kan, maar dat is enkel mogelijk na aflevering van de wagen.  U draagt hiervoor zelf de kosten. Wij adviseren u de plaatsing van extra opties/accesoires  te laten uitvoeren door uw Toyota garage.  Eventuele schade ontstaan door incorrecte plaatsing en/of demontage van opties/accessoires waarmee u uw wagen wenst te personaliseren, zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.

Welke GPS kan ik krijgen met de GPS-voucher?

Met de GPS-voucher kan u een TomTom Start25 ophalen bij uw favoriete Media Markt winkel.  Deze GPS heeft een winkelwaarde van 69 euro.  Indien u echter een andere GPS wenst, dan kan u uw GPS-voucher verzilveren voor 50 euro.  Dat bedrag zal dan afgetrokken worden van de GPS die u uiteindelijk aanschaft.

Moet ik mijn onderhoudsfactuur zelf betalen ?

Neen, deze is inbegrepen in uw lease overeenkomst met LeasePlan.  De Opel garage stuurt de factuur naar LeasePlan en LeasePlan betaalt de factuur aan de Opel dealer.  U kan dus uw auto zonder zorgen afzetten en terug ophalen.

Kan ik mijn airco instellen op een bepaalde temperatuur ?

Uw Toyota Aygo is uitgerust met een manuele airco, u schakelt de airco aan/uit via de bedieningsknop op de middenconsole en regelt de temperatuur via de koud/warm schakelaar.  U kan de temperatuur niet elektronisch instellen.  Uw Toyota Auris is uitgerust met een automatische airco en u kan dus de temperatuur elektronisch instellen.

Waar kan ik mijn GPS-voucher inruilen?

Bij uw favoriete Media Markt winkel

Hoe dikwijls moet ik met mijn wagen op onderhoud ?

Het onderhoud dient te gebeuren om de 30.000km/jaar ofwel 1 keer jaar volgens hetgeen het eerst bereikt wordt.

Zijn er ISOFIX aansluitingen aanwezig in de wagen?

Ja, er zijn 2 ISOFIX aansluitingen in de achterbank.

Hoeveel betaal ik in geval van schade?

U heeft een contractuele schadevergoeding van 450 euro. Als u een niet verhaalbare schade heeft, dan betaalt u zelf een deel van de schade (tot maximaal 450 euro). Stel er is een schade van 850 euro, dan betaalt u 450 euro.) Is het schadebedrag lager dan de 450 euro,  dan hoeft u alleen het schadebedrag te betalen.

Waar kan ik op onderhoud met mijn wagen ?

Bij elke officiële Opel garage.  U bent vrij in de keuze ervan.

Kan mijn bestelling nog gewijzigd worden (kleur, accessoire, optie,...)?

Dit is afhankelijk van de datum van de bestelling en van het merk en type van de wagen. Hiervoor moet per geval door onze besteldienst contact opgenomen worden met de dealer of met de leverancier van de accessoires.

Mag ik mijn wagen uitrusten met een trekhaak?

Ja dat kan, maar dat is sowieso enkel mogelijk in na plaatsing aflevering van de wagen.  De kosten hiervan van de montage zijn voor eigen rekening.  Wij adviseren dit te laten uitvoeren bij uw Toyota garage.  Eventuele sSchade ontstaan door incorrecte montage en/of demontage van de trekhaak zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.  
 
OPGELET!  Op de Toyota Aygo kan enkel een trekhaak voor een fietsendrager geplaatst worden.
Wat de Toyota Auris betreft: het maximaal trekvermogen bedraagt 1000kg (geremd).
Houd er rekening mee dat u na installatie van de trekhaak verplicht bent uw wagen bij de technische keuring aan te bieden.

Waarom is de eerste factuur hoger?

Als uw wagen niet op de 1ste, maar bijv. op de 21ste van de maand wordt ingezet, ontstaat een 'gebroken' periode. U ontvangt dan een factuur voor zowel de eerste gebroken periode als voor de gehele opvolgende maand. U betaalt dan in 1 keer de leasetermijn voor de periode vanaf de 21ste tem de 30/31ste plus de volledige daaropvolgende maand. Op de factuur kan u de berekening terugvinden.

Kan ik zelf een kleur kiezen?

Ja, u kan kiezen uit drie kleuren: Carbon Flash, Shiny Grey of Asteroid Grey.

Hoeveel bespaart u als u de Opel Corsa Enjoy leaset?

Voor deze Opel Corsa Enjoy - 1,2l benzine - 5-deurs bedraagt uw voordeel 56 euro/maand (berekening op basis van 15.000km/jaar: het gemiddeld aantal kilometer/jaar dat een gemiddelde Belg jaarlijks aflegt).
Op een duurtijd van 8 jaar (dit is de gemiddelde looptijd gedurende dewelke een Belg gemiddeld met zijn wagen rijdt) bespaart u maar liefst 5.376 euro!
 
                                                                     KOPEN                                                           LEASEN
                                                                     €255/maand                                                  €199/maand
Details:
- Aankoop, inschrijving en taksen                    €153/maand                         inbegrepen                                         
- Verzekering & risicobehoud                           €66/maand                          inbegrepen 
- Onderhoud, banden, pechverhelping              €36 /maand                         inbegrepen
 
                                                                    U rijdt 8 jaar met                   U rijdt na 2 jaar met
                                                                    dezelfde wagen                      een nieuwe wagen 
 
Uw voordeel: 56 euro/maand!       

Moet ik het oliepeil van de wagen geregeld controleren ?

Ja, het is aanbevolen om  de 1000 km het oliepeil te controleren.  LeasePlan verwacht dit ook van u als goede huisvader van uw wagen.

Kan ik de koffer langs de binnenkant openen?

Neen. De koffer dient langs de buitenkant geopend te worden via de tiptoets onder het merkembleem op de achterklep.

Kan ik de koffer langs de binnenkant openen?

Neen. De koffer dient langs de buitenkant geopend te worden.

Waar vind ik de technische gegevens van de wagen?

U kan deze raadplegen op deze productfiche.

Waar kan ik extra info vinden over mijn wagen ?

In de gebruikershandleiding die u ontvangt bij de aflevering.

Kan ik mijn wagen laten inschrijven met gepersonaliseerde nummerplaten?

Dat kan altijd, maar hou rekening met volgende nadelen:
- de kost voor een gepersonaliseerde nummerplaat bedraagt 2.000 euro
- de wagen wordt steeds ingeschreven op naam van LeasePlan: wat wil zeggen dat u die 2.000 euro kwijt bent bij inlevering van de wagen op het einde van het contract (*)
(*) tenzij u een nieuw contract aangaat en de gepersonaliseerde nummerplaat overzet op het nieuwe contract

Is mijn Opel Corsa onder fabrieksgarantie ?

Ja, de garantie geldt gedurende 24 maanden vanaf datum van 1ste inschrijving.

Sluiten mijn portieren automatisch af bij het rijden ?

Neen.

Is de wagen voorzien van de wettelijke kit ?

Ja, bij de aflevering is de wettelijke kit inbegrepen.  Deze bevat de brandblusser, de gevarendriehoek, de EHBO kit met een fluo veiligheidsvestje.

Zijn er kindersloten op de achterdeuren ?

Ja, deze kunnen geactiveerd/gedeactiveerd worden met de draaiknop op de binnenkant van de achterdeuren.

Kan ik mijn contract vroegtijdig stopzetten?

U ging een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode. Mocht u vóór het einde van de looptijd het contract willen verbreken, dan betaalt u een verbrekingsvergoeding:
- indien u het contract verbreekt binnen de eerste 12 maanden, dan betaalt u 12 huurtermijnen + 3 huurtermijnen verbrekingsvergoeding
- indien u het contract verbreekt tussen 12 en 24 maanden, dan betaalt u tot en met de maand van verbreking + 3 huurtermijnen verbrekingsvergoeding

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de wagen ?

5 zitplaatsen.  De middelste zitplaats op de achterbank heeft geen hoofdsteun, de 2 buitenste zitplaatsen wel.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de wagen ?

In de Toyota Aygo zijn er 4 zitplaatsen.  De middelste zitplaats op de achterbank heeft geen hoofdsteun, de 2 buitenste zitplaatsen wel.
In de Toyota Auris zijn er 5 zitplaatsen.  Alle zitplaatsen op de achterbank hebben een hoofdsteun.

Zijn er kindersloten op de achterdeuren ?

Ja, deze kunnen geactiveerd/gedeactiveerd worden met de draaiknop op de binnenkant van de achterdeuren.

Hoeveel sleutels ontvang ik bij de wagen?

U ontvangt 2 sleutels waarvan 1 inklapbaar.

Hoe verloopt de maandelijkse betaling?

U ontvangt uw factuur in het midden van de maand. Het maandelijkse leasebedrag wordt op de 1e van de volgende maand via een bankdomiciliëring van uw rekening overgeschreven.

Hoeveel sleutels ontvang ik met de wagen?

U ontvangt 2 sleutels waarvan 1 inklapbaar.

Kan ik het actiemodel ergens bekijken?

Ja. Van 13 t.e.m. 19 januari kan u de Toyota Aygo en de Toyota Auris bekijken in je dichtstbijzijnde Media Markt.
Uitgezonderd Gent Korenmarkt (enkel Aygo) en Mechelen (enkel Auris).
Bekijk hier welke kleur waar staat.

Welke brandstof moet ik tanken ?

Benzine, Euro super 95

Welk risico loop ik?

U gaat een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode.  Naast de maandelijkse huur kunnen in volgende gevallen extra kosten worden aangerekend:
- bij schade ten gevolge van een tweezijdig ongeval in fout, een eenzijdig ongeval of vandalisme door onbekenden
- bij verlies van documenten
- bij verlies van sleutels
- bij weigering van domiciliatie of verzuim van betaling
- bij vroeg-of laattijdige inlevering van de wagen
- bij grove fout

Welke brandstof moet ik tanken ?

Benzine, Euro super 95

Wordt mijn wagen afgeleverd met vloermatten?

Ja, we voorzien 4 stoffen vloermatten.

Wat is Internet Quotations en hoe gebruikt u het als bestuurder?

Internet Quotations is de online tool waarmee u zelf uw leasewagen kan samenstellen en offertes opstellen binnen de vastgelegde voorwaarden van uw car policy.
In deze handleiding leest u meer over de mogelijkheden van Internet Quotations.

Om toegang te krijgen tot Internet Quotations, gelieve contact op te nemen met uw vlootverantwoordelijke.

Zijn de buitenspiegels inklapbaar ?

Ja, manueel.  Dit kan door zachtjes op de behuizing van de spiegel te drukken.

Moet ik het oliepeil van de wagen geregeld controleren ?

Ja, het is aanbevolen om  de 1000 km het oliepeil te controleren.  LeasePlan verwacht dit ook van u als goede huisvader van uw wagen.

Hoe kan LeasePlan auto's tegen zo'n scherp tarief aanbieden?

LeasePlan is wereldmarktleider als het gaat om operationele autoleasing. Door onze grootte zijn we in staat scherpe aanbiedingen te doen.

Hoe dikwijls moet ik met mijn Toyota op onderhoud ?

Het onderhoud dient te gebeuren om de 15.000km/jaar ofwel 1 keer jaar volgens hetgeen het eerst bereikt wordt.

Wat gebeurt er bij het overlijden van diegene die het contract heeft getekend?

In dit geval zijn er 2 mogelijkheden:
- de overeenkomst wordt overgedragen aan ander natuurlijk persoon
- de overeenkomst wordt gestopt zonder kosten

Is mijn achterbank neerklapbaar ?

Ja, handig indien u grotere zaken dient te vervoeren.

Kan ik dakdragers monteren voor bijvoorbeeld een dakkoffer ?

Dit kan niet op de Toyota Aygo, maar het kan wel op de Toyota Auris.  U kan steeds uw dakdragers (en dakkoffer) bij uw Toyota garage aankopen.

Moet ik een borg betalen?

Neen.

Kan ik zelf een kleur kiezen?

Ja, u kan voor de Toyota Aygo kiezen uit twee kleuren: White Flash en Red Pop.
U kan voor de Toyota Auris kiezen uit drie kleuren: Avantgarde Bronze, Dark Steel en Granite Grey. 

Kan ik dakdragers monteren voor bijvoorbeeld een dakkoffer ?

Ja dat kan.  Hou er rekening mee dat de maximale daklast 75kg bedraagt. U kan steeds uw dakdragers (en dakkoffer) bij uw Opel garage aankopen.

Wie is eigenaar van de door u aangeboden voertuigen?

LeasePlan is  1ste eigenaar van alle aangeboden wagens.

Mag ik andere velgen op mijn wagen zetten?

Ja dat kan, maar dat is enkel mogelijk na aflevering van de wagen.  U draagt hiervoor zelf de kosten. Wij adviseren u de velgen te laten plaatsen door uw Toyota garage.  Eventuele schade ontstaan door incorrecte plaatsing en/of demontage zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.  
 
LET OP!  Er mogen enkel andere velgen geplaatst worden zolang de oorspronkelijke bandenmaat gerespecteerd blijft.  Bij grotere velgen horen grotere en vaak duurdere banden.  Indien u de bandenmaat niet respecteert zal ook deze extra kost aan u gefactureerd worden.

Mag ik mijn wagen uitrusten met een trekhaak?

Ja dat kan, maar dat is sowieso enkel mogelijk in na plaatsing.  De kost hiervan is voor eigen rekening.  Wij adviseren dit te laten uitvoeren bij uw Opel garage.  Schade die u zelf toebrengt door het monteren en/of demonteren van de trekhaak zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.  Opgelet, het maximaal trekvermogen van uw wagen bedraagt 700kg (geremd).

Hoeveel verbruikt mijn Toyota ?

Het gemiddeld verbruik van de Toyota Aygo, opgegeven door de constructeur bedraagt 4,1l/100km.  Het gemiddeld verbruik van de Toyota Auris opgegeven door de constructeur bedraagt 5,5l/100km.  Het verbruik wordt echter beïnvloed door uw eigen rijstijl.

Zijn de buitenspiegels inklapbaar ?

Ja, manueel.  Dit kan door zachtjes op de behuizing van de spiegel te drukken.

Wat is Internet Quotations en hoe gebruikt u het als vlootverantwoordelijke?

Internet Quotations is de online tool waarmee uw bestuurders zelf hun leasewagen kunnen samenstellen en offertes opstellen binnen de vastgelegde voorwaarden van uw car policy.
In deze handleiding leest u meer over de mogelijkheden van Internet Quotations.

 

Om toegang te krijgen tot Internet Quotations, gelieve contact op te nemen met LeasePlan.

Is mijn achterbank neerklapbaar ?

Ja, handig indien u grotere zaken dient te vervoeren.

Is mijn Opel Corsa Enjoy voorzien van Bluetooth voorbereiding ?

Ja.

Wie is eigenaar van de wagen?

LeasePlan Fleet Management.

Waar kan ik op onderhoud met mijn wagen ?

Bij elke officiële Toyota garage.  U bent vrij in de keuze ervan.

Ben ik de eigenaar van de auto?

Neen, LeasePlan is de eigenaar en u bent de gebruiker.

Kan ik de airbag passagierskant uitschakelen ?

Ja, via een schakelaar in het handschoenkastje.
Met uitgeschakelde passagiersairbag kan een kinderstoel op de passagierszetel geplaatst worden.

Is mijn Toyota Aygo of Toyota Auris voorzien van Bluetooth voorbereiding ?

Ja.

Wat is een automatisch dimmende binnenspiegel ?

Deze voorkomt verblinding 's nachts door achterliggend verkeer.

Kan ik een testrit maken?

U kan niet terecht bij LeasePlan of Media Markt voor een testrit. Indien u toch een testrit wilt maken, ga dan naar 1 van de deelnemende Toyota garages.

Kan ik mijn airco instellen op een bepaalde temperatuur ?

Uw Opel Corsa Enjoy is uitgerust met een manuele airco, u schakelt de airco aan/uit via de bedieningsknop op de middenconsole en regelt de temperatuur via de koud/warm schakelaar.  U kan de temperatuur niet elektronisch instellen.

Wordt mijn wagen afgeleverd met vloermatten?

Ja, we voorzien 4 stoffen vloermatten.

Zijn er ISOFIX aansluitingen aanwezig in de wagen?

Ja, er zijn 2 ISOFIX aansluitingen in de achterbank.

Kan ik de airbag passagierskant uitschakelen ?

Ja, via een schakelaar aan de deurzijde van de passagierskant of in het handschoenkastje. 
Met uitgeschakelde passagiersairbag kan een kinderstoel op de passagierszetel geplaatst worden.

Wie is LeasePlan en waar komen jullie aangeboden voertuigen vandaan?

LeasePlan Belgium bestaat sinds 1972. Als pionier in leasing en fleet management is onze onderneming uitgegroeid tot wereldwijd marktleider, met het beheer over een Belgische vloot van meer dan 50.000 voertuigen.

Jaarlijks worden zo’n 12.000 wagens ingeleverd waarvan het leasecontract is afgelopen. Uit deze aanzienlijke voorraad selecteren wij dagelijks ons topaanbod voor particuliere verkoop.

Is de wagen voorzien van de wettelijke kit ?

Ja, bij de aflevering is de wettelijke kit inbegrepen.  Deze bevat de brandblusser, de gevarendriehoek, de EHBO kit met een fluo veiligheidsvestje.

Hoe ontvang ik mijn factuur?

U ontvangt uw factuur rond de 10de van elke maand via mail op het mailadres dat u als klant heeft doorgegeven, De eerste factuur echter zal op een ander tijdstip aankomen, zie voor meer informatie onder "wanneer ontvang ik mijn eerste factuur"

Mocht uw mailadres wijzigen dan vragen wij u ons hiervan zo snel mogelijk te informeren zodat wij de nodige aanpassingen kunnen doen en u de facturen op tijd blijft ontvangen.  U kan dit doen via mail naar leaseplan@collectionslp.be, vermeld ook duidelijk uw naam en nummerplaat. 

Moet ik mijn onderhoudsfactuur zelf betalen ?

Neen, deze is inbegrepen in uw lease overeenkomst met LeasePlan.  De Toyota garage stuurt de factuur naar LeasePlan en LeasePlan betaalt de factuur aan de Toyota dealer.  U kan dus uw auto zonder zorgen afzetten en terug ophalen.

Hoe kan ik zeker zijn van de kwaliteit van een ex-leasewagen van LeasePlan?

Onze voertuigen worden verplicht op de door de constructeurs voorgeschreven tijdstippen onderhouden en dit steeds bij de officiële merkgarages. Bovendien hanteren wij zeer strenge selectiecriteria op basis van de algemene staat van de wagen, het technisch verleden en de schadehistoriek.

Enkel en alleen voertuigen die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen worden weerhouden voor particuliere verkoop.  De kilometerstand wordt steeds gegarandeerd door het meegeleverde CarPass certificaat.

Kan ik als zelfstandig ondernemer gebruik maken van deze aanbieding?

Ja, dat kan. Omdat het een private lease aanbieding is wordt het contract echter afgesloten met een natuurlijk persoon

Is er een minimum leeftijd verbonden aan het bestellen van de auto?

Ja. U moet minstens 18 jaar oud zijn en beschikken over een geldig rijbewijs.

Is er een maximum leeftijd verbonden aan het bestellen van de auto?

Neen. U moet minstens 18 jaar oud zijn en beschikken over een geldig rijbewijs.

Kan ik de technische historiek van een voertuig inkijken?

Uiteraard, op eenvoudig verzoek krijgt u hiervan zelfs een kopie. Deze vorm van transparantie die door LeasePlan wordt gehanteerd en is vrijwel uniek op de markt van tweedehandsvoertuigen.

Ik wil mijn factuur op een ander mailadres ontvangen

Informeer ons zo snel mogelijk van het nieuwe mailadres. U  kan dit doen via mail naar leaseplan@collectionslp.be, vermeld ook duidelijk uw naam en nummerplaat.

Op basis waarvan beslist LeasePlan of ik in aanmerking kom voor Private Lease?

Op basis van uw inkomsten en huidige kosten zal LeasePlan een kredietwaardigheidscontrole laten uitvoeren. Tijdens het registratieproces houden we u hierover op de hoogte. We behandelen uw informatie strikt volgens de privacy wetgeving.

Wat houdt de check van mijn financiële status in?

Het is een controle op uw kredietwaardigheid (uw capaciteit tot het betalen van het maandelijks leasebedrag van de auto).  LeasePlan wenst hiermee inzicht te krijgen in kredietrisico's en financiële risico's.

Het contract van mijn Opel Corsa Enjoy loopt bijna af. Wat moet ik weten over de inlevering?

De inlevering van je Opel Corsa Enjoy gebeurt bij LeasePlan in Boortmeerbeek, Industrieweg 23b.
De wagen dient schadevrij te worden ingeleverd Dit betekent dat alle schade die niet als normale gebruiksschade kan beschouwd worden, aangegeven en hersteld moet zijn bij inlevering van het voertuig.
Lees hier de richtlijnen voor eindecontractschade. 
Een aantal weken voor het aflopen van het contract van uw Opel Corsa Enjoy, ontvangt u via email meer informatie over de afspraak voor inlevering
 

Crit’Air ecovignet in Frankrijk verplicht vanaf 1 juli 2017

Het Crit'Air vignet is vanaf 1 juli verplicht in steden met milieuzones. Deze ‘zones à circulation restreinte’ (ZCR) laten dus alleen wagens met een Crit’Air vignet toe. Momenteel werken Parijs, Lyon, Grenoble en Rijsel (Lille) al met het nieuwe wegenvignet. In het centrum van Parijs is het vignet altijd verplicht.

Ontdek hier hoe je je Crit’Air vignet kan aanvragen bij het Ministerie van Milieu van Frankrijk. Hou alvast het inschrijvingsbewijs van je voertuig binnen handbereik en scan het alvorens van start te gaan.

Kan ik mijn wagen laten inschrijven met gepersonaliseerde nummerplaten?

Dat kan altijd, maar hou rekening met volgende nadelen:

- de kost voor een gepersonaliseerde nummerplaat bedraagt 2.000 euro

- de wagen wordt steeds ingeschreven op naam van LeasePlan: wat wil zeggen dat u die 2.000 euro kwijt bent bij inlevering van de wagen op het einde van het contract (*)

(*) tenzij u een nieuw Private Lease contract aangaat en de gepersonaliseerde nummerplaat overzet op het nieuwe contract

Wat gebeurt er bij het overlijden van diegene die het contract heeft getekend?

In dit geval zijn er 2 mogelijkheden:

- de overeenkomst wordt overgedragen aan een ander natuurlijk persoon.  In dit geval blijft u de maandelijkse leaseprijs betalen totdat de wagen daadwerkelijk contractueel overgedragen is.

- de overeenkomst wordt gestopt.  In dit geval blijft u de maandelijkse leaseprijs betalen totdat de wagen is ingeleverd bij het verkooppunt van tweedehandswagens van LeasePlan te 3190 Boortmeerbeek, Industrieweg 23.

In het laatste geval wordt de wagen bij binnenkomst gecheckt op schades en volgt daar mogelijks een extra kost uit (zie uw Overeenkomst). 

Waarom is de eerste factuur hoger?

Als uw wagen niet op de 1ste, maar bijv. op de 21ste van de maand wordt ingezet, ontstaat een 'gebroken' periode. U ontvangt dan een factuur voor zowel de eerste gebroken periode als voor de gehele opvolgende maand. U betaalt dan in 1 keer de leasetermijn voor de periode vanaf de 21ste tem de 30/31ste plus de volledige daaropvolgende maand. Op de factuur kan u de berekening terugvinden. 

Hoe verloopt de maandelijkse betaling?

U ontvangt uw factuur in het midden van de maand. Het maandelijkse leasebedrag wordt op de 1e van de volgende maand via een bankdomiciliëring van uw rekening overgeschreven.

Kan ik mijn contract vroegtijdig stopzetten?

U ging een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode. Mocht u vóór het einde van de looptijd het contract willen verbreken, dan betaalt u een verbrekingsvergoeding:

- indien u het contract verbreekt binnen de eerste 12 maanden, dan betaalt u 12 huurtermijnen + 3 huurtermijnen verbrekingsvergoeding

- indien u het contract verbreekt na 12 maanden, dan betaalt u tot en met de maand van verbreking + 3 huurtermijnen verbrekingsvergoeding

Zal ik aan de hand van de factuur over voldoende details beschikken om in mijn aangifte de werkelijke beroepskosten te bewijzen?

Ja, dat is het geval.

Moet ik een borg betalen?

Neen.

Welk risico loop ik?

U gaat een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode.  Naast de maandelijkse huur kunnen in volgende gevallen extra kosten worden aangerekend:

- bij schade ten gevolge van een tweezijdig ongeval in fout, een eenzijdig ongeval of vandalisme door onbekenden

- bij verlies van documenten

- bij verlies van sleutels

- bij weigering van domiciliatie of verzuim van betaling

- bij vroeg-of laattijdige inlevering van de wagen

- bij grove fout

De prijs is bepaald op basis van een specifieke contractduur in combinatie met een bepaald aantal kilometers per jaar. Wat als ik afwijk?

Als het jaarkilometrage wijzigt, bijvoorbeeld omdat u gemiddeld meer of minder kilometers per jaar heeft gereden of wilt gaan rijden, betaalt u het leasetarief dat volgens de tabel bij de nieuwe looptijd/jaarkilometrage combinatie hoort.  De beoordeling van het gemiddeld gereden jaarkilometrage vindt een eerste keer plaats twaalf maanden na ingang van de looptijd, een tweede keer na 24 maanden, een derde keer na 36 maanden en een laatste keer op het einde van de looptijd. Bij wijziging van het leasetarief bent u dat nieuwe leasetarief met terugwerkende kracht verschuldigd, dus vanaf ingang van de looptijd. Het teveel of te weinig betaalde zullen we met u verrekenen. Dit wordt duidelijk toegelicht in onderstaande voorbeelden.

 

Voorbeeld 1 - u koos voor een contract op 36 maanden en rijdt na het eerste jaar meer km’s dan contractueel afgesproken

 

Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 36 maanden en een jaarkilometrage van 1-10.000 af. U betaalt een leasetarief van € 349/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 12.000 km heeft gereden. Vanaf dan gaat u het leasetarief betalen dat hoort bij het jaarkilometrage 10.001-15.000, zijnde € 374/maand. Het nieuwe leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 12 maanden nog een bedrag van €300 aan ons verschuldigd = 12 maanden * € 25 (het verschil tussen € 374 en € 349). LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 300 voor de correctie over de gereden maanden. 

 

Voorbeeld 2 - u koos voor een contract op 24 maanden en rijdt na het eerste jaar minder km’s dan contractueel afgesproken

 

Andersom werkt het ook zo. Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 24 maanden en een jaarkilometrage van 15.001-20.000 af. U betaalt een leasetarief van € 399/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 9.000 km heeft gereden. Vanaf dan gaat u het leasetarief betalen dat hoort bij het jaarkilometrage 1-10.000, zijnde € 349/per maand. Het nieuwe leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus LeasePlan is u over de voorgaande 12 maanden nog een bedrag van € 600 verschuldigd = 12 maanden * € 50 (het verschil tussen € 399 en € 349). LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige creditnota van € 600 voor de correctie over de gereden maanden.

 

Voorbeeld 3 - u koos voor een contract op 36 maanden, rijdt in de eerste 2 jaren volgens de afgesproken km’s, maar wijkt af in het laatste jaar

 

Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 36 maanden en een jaarkilometrage van 1-10.000 af. U betaalt een leasetarief van € 349/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 6.963 kilometer gereden heeft. U rijdt dus perfect binnen het afgesproken jaarkilometrage van 1-10.000. In jaar 2 rijdt u eveneens perfect binnen het afgesproken jaarkilometrage, maar op het einde van het contract (na exact 36 maanden) blijkt, bij inlevering van uw wagen, dat uw eindkilometerstand op 36.600 km staat. Dit wil zeggen dat u in realiteit gemiddeld 12.200 km/jaar reed. Hierbij valt u in het leasetarief van € 374/per maand. Het leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 36 maanden nog een bedrag van € 900 aan ons verschuldigd = 36 maanden * € 25 (het verschil tussen € 374 en € 349). LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 900 voor de correctie over de gereden maanden. 

 

Voorbeeld 4 - u koos voor een contract op 24 maanden, rijdt in het eerste jaar volgens de afgesproken km’s maar u rijdt finaal meer dan de maximaal 60.000 km ingesloten in het contract

 

Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 24 maanden en een jaarkilometrage van 20.001-25.000 af. U betaalt een leasetarief van € 424/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 24.693 km gereden heeft. U rijdt dus perfect binnen het afgesproken jaarkilometrage van 20.001-25.000.  Op het einde van het contract (na exact 24 maanden) blijkt, bij inlevering van uw wagen, dat uw eindkilometerstand op 62.870 km staat. Dit wil zeggen dat u in realiteit gemiddeld 31.435 km/jaar reed.

Het te betalen tarief wordt dan bepaald door enerzijds het leasetarief dat verschuldigd is bij een jaarkilometrage van 25.001-30.000 en anderzijds door de kilometerprijs voor elke gereden km boven de 60.000. In dit voorbeeld zal volgende gebeuren:

U valt in het leasetarief van € 449/per maand. Het leasetarief geldt met terugwerkende kracht dus u bent dan over de voorgaande 24 maanden nog een bedrag van € 600 aan LeasePlan verschuldigd = 24 maanden * € 25 (het verschil tussen € 449 en € 424).

Het tarief van € 449/per maand dekt 60.000 km af. De bijkomende 2.870 km dient u aan LeasePlan te vergoeden tegen een tarief van 10 eurocent/km, meer bepaald € 287.

LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 887 (= € 600 + € 287) voor de correctie over de gereden maanden en de extra gereden km’s. 

 

 

Na elke 12 maanden zal LeasePlan nagaan of u afwijkt van uw ingeschat aantal kilometer per jaar.  Bij een afwijking zal u gecontacteerd worden.

Hoeveel betaal ik in geval van schade?

'Voor de Nissan Qashqai N-Connecta heeft u een contractuele schadevergoeding van 500 euro. Als u een niet verhaalbare schade heeft, dan betaalt u zelf een deel van de schade (tot maximaal 500 euro). Stel er is een schade van 850 euro, dan betaalt u 500 euro. Is het schadebedrag lager dan de 500 euro,  dan hoeft u alleen het schadebedrag te betalen. 

 

Neemt LeasePlan mijn huidige wagen over?

Neen. U kan die zelf, al dan niet online, verkopen. Of u kan terecht bij een Nissan dealer van uw keuze.

Kan ik de auto meteen meenemen?

Neen. Maar u kan er wel naar kijken.

Krijg ik korting als ik meer dan 1 wagen bestel?

Neen. LeasePlan heeft reeds de beste prijs onderhandeld.

Kan ik meer dan één wagen bestellen?

Ja, u kan meer dan 1 wagen bestellen. Contacteer uw Private Lease team na uw eerste registratie.  U kan uw Private Lease team bereiken op privatelease@leaseplan.be of 0800 140 22.

Kan ik meer dan 1 keer registreren?

Neen. U kan slechts 1 keer registreren.

Is de voorraad beperkt?

Ja, het is een op=op actie: van de Nissan Qashqai N-Connecta zijn er slechts 250 stuks beschikbaar. De periode van registratie is wel beperkt. De actie in de Media Markt winkels loopt van woensdag 5 oktober tot en met dinsdag 11 oktober 2016. Registreren en reserveren kan al vanaf vrijdag 30 september 2016 op www.leaseplan.be/privatelease/nissan. Enkel de registraties die tot en met 11 oktober zijn gebeurd worden door onze medewerkers in behandeling genomen. Het is niet mogelijk om na 11 oktober te registreren.

Kan ik ook een andere auto kiezen?

Neen. Deze actie geldt enkel voor de Nissan Qashqai N-Connecta DIG-115PK 1,2 l benzinemotor met turbo en manuele transmissie.

Hoe lang duurt deze actie?

De actie loopt van vrijdag 30 september tot en met dinsdag 11 oktober 2016 (van 5 tot en met 11 oktober in de Media Markt winkels). Registreren en reserveren kan al vanaf vrijdag 30 september 2016 op www.leaseplan.be/privatelease/nissan. Enkel de registraties die tot en met 11 oktober zijn gebeurd worden door onze medewerkers in behandeling genomen. Het is niet mogelijk om na 11 oktober nog te registreren.

Wat is er inbegrepen?

Dit is allemaal inbegrepen:

• jarenlang rijplezier met een gloednieuwe, volledig uitgeruste Nissan Qashqai N-Connecta 

• Burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand (uw contractuele schadevergoeding bij niet verhaalbare schade bedraagt €500)

• Onderhoud & technische herstellingen

• Banden (onbeperkt)

• Europese pechverhelping met 5 dagen vervangwagen bij pech onderweg

• Bijstand 24 uur op 24, 7 dagen op 7

• Verkeersbelasting en BTW

• Financiering en intresten

Hoeveel bespaart u als u de Nissan Qashqai N-Connecta leaset?

Voor deze Nissan Qashqai N-Connecta bedraagt uw voordeel 138 euro/maand (berekening op basis van 15.000km/jaar: het gemiddeld aantal kilometer/jaar dat een gemiddelde Belg jaarlijks aflegt).
Op een duurtijd van 4 jaar bespaart u maar liefst 6.624 euro!
 
                                                                                                 KOPEN                                     LEASEN
                                                                                              €512/maand                            €374/maand
Details:
- Aankoop, inschrijving en taksen                                                   €385/maand                            inbegrepen                                         
- Verzekering & risicobehoud                                                        €75/maand                              inbegrepen 
- Onderhoud, banden, pechverhelping                                            €52 /maand                             inbegrepen
 
                                                                                           U rijdt 4 jaar met                   U rijdt na 2 of 4 jaar met
                                                                                           dezelfde wagen                      een nieuwe wagen 
 
                                                                                                      Uw voordeel: 138 euro/maand!       

Waarom zou ik deze auto leasen?

Omdat het een waanzinnig voordelige actie is.

Wanneer wordt de auto afgeleverd?

De levertijd is afhankelijk van de doorlooptijd van het verkrijgen van de correct en volledig ondertekende overeenkomst, de vereiste documenten en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.  We gaan uit van een leveringstermijn van 2 tot 4 weken na het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.

Waar kan ik de auto ophalen?

In de Nissan garage die u tijdens uw reservatie hebt geselecteerd.

Wanneer kan ik de auto in ontvangst nemen?

Na ondertekening van de Private Lease overeenkomst en het ontvangen van enkele documenten wordt er een afspraak gepland om uw auto in ontvangst te nemen. De verwachte doorlooptijd  is ongeveer 2 tot 4 weken na het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen.

Tot wanneer kan ik de aflevering van mijn wagen uitstellen?

Tot midden januari 2017.

Vanaf wanneer kan ik ten vroegste mijn wagen in ontvangst nemen?

De levertijd is afhankelijk van de doorlooptijd van het verkrijgen van de correct en volledig ondertekende overeenkomst, de vereiste documenten en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.   

Normaal gezien gaan we uit van een leveringstermijn van 2 tot 4 weken na het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.

Is er bestuurders/inzittendenverzekering inbegrepen in het leasecontract?

Neen.

Mag ik andere velgen op mijn wagen zetten?

Ja dat kan, maar dat is enkel mogelijk na aflevering van de wagen.  U draagt hiervoor zelf de kosten. Wij adviseren u de velgen te laten plaatsen door uw Nissan garage.  Eventuele schade ontstaan door incorrecte plaatsing en/of demontage zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.  

LET OP!  Er mogen enkel andere velgen geplaatst worden zolang de oorspronkelijke bandenmaat gerespecteerd blijft.  Bij grotere velgen horen grotere en vaak duurdere banden.  Indien u de bandenmaat niet respecteert zal ook deze extra kost aan u gefactureerd worden.

Mag ik mijn Nissan Qashqai N-Connecta personaliseren met extra opties of accessoires?

Ja dat kan, maar dat is enkel mogelijk na aflevering van de wagen.  U draagt hiervoor zelf de kosten. Wij adviseren u de plaatsing van extra opties/accesoires  te laten uitvoeren door uw Nissan garage.  Eventuele schade ontstaan door incorrecte plaatsing en/of demontage van opties/accessoires waarmee u uw wagen wenst te personaliseren, zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.

Wordt mijn wagen afgeleverd met vloermatten?

Ja, we voorzien 4 stoffen vloermatten.

Mag ik mijn wagen uitrusten met een trekhaak?

Ja dat kan, maar dat is sowieso enkel mogelijk in na plaatsing aflevering van de wagen.  De kosten hiervan van de montage zijn voor eigen rekening.  Wij adviseren dit te laten uitvoeren bij uw Nissan garage.  Eventuele sSchade ontstaan door incorrecte montage en/of demontage van de trekhaak zal door LeasePlan aan u gefactureerd worden.  

Het maximaal trekvermogen bedraagt 1200kg (geremd).

 

Houd er rekening mee dat u na installatie van de trekhaak verplicht bent uw wagen bij de technische keuring aan te bieden.

Is de wagen voorzien van de wettelijke kit ?

Ja, bij de aflevering is de wettelijke kit inbegrepen.  Deze bevat de brandblusser, de gevarendriehoek, de EHBO kit met een fluo veiligheidsvestje.  

Is mijn achterbank neerklapbaar ?

Ja, handig indien u grotere zaken dient te vervoeren.

Zijn de buitenspiegels inklapbaar ?

Ja, automatisch.  Dit kan u programmeren via de boordcomputer.  Uw contactpersoon bij de garage helpt u hier graag mee verder.

Zijn er kindersloten op de achterdeuren ?

Ja, deze kunnen geactiveerd/gedeactiveerd worden met een knopje in de deurstijlen van elke deur achteraan.

Kan ik de koffer langs de binnenkant openen?

Neen. De koffer dient langs de buitenkant geopend te worden.

Kan ik mijn airco instellen op een bepaalde temperatuur ?

Uw Nissan Qashqai N-Connecta is uitgerust met een automatische airco en u kan de temperatuur dus elektronisch instellen.

Is mijn Nissan Qashqai N-Connecta voorzien van Bluetooth voorbereiding ?

Ja. 

Kan ik dakdragers monteren voor bijvoorbeeld een dakkoffer ?

Dit kan.  U kan steeds uw dakdragers (en dakkoffer) bij uw Nissan garage aankopen.

Hoeveel sleutels ontvang ik bij de wagen?

U ontvangt 2 sleutels. De Nissan Qashqai N-Connecta is uitgerust met een Start/Stop systeem, u dient de sleutel enkel bij u te hebben om te kunnen rijden.

Sluiten mijn portieren automatisch af bij het rijden ?

Neen.  

Zijn er ISOFIX aansluitingen aanwezig in de wagen?

Ja, er zijn 2 ISOFIX aansluitingen in de achterbank.

Kan ik de airbag aan de passagierskant uitschakelen ?

Neen, dat kan niet.

Hoeveel verbruikt mijn Nissan ?

Het gemiddeld verbruik van de Nissan Qashqai N-Connecta, opgegeven door de constructeur bedraagt 5,8l/100km.  Het verbruik wordt echter beïnvloed door uw eigen rijstijl.

Welke brandstof moet ik tanken ?

Benzine, Euro super 95

Is mijn Nissan Qashqai N-Connecta onder fabrieksgarantie ?

Ja, de garantie geldt gedurende 36 maanden vanaf datum van 1ste inschrijving of voor de eerste 100.000km (afhankelijk van wat eerst bereikt wordt).

Moet ik het oliepeil van de wagen geregeld controleren ?

Ja, het is aanbevolen om  de 1000 km het oliepeil te controleren.  LeasePlan verwacht dit ook van u als goede huisvader van uw wagen.

Moet ik mijn onderhoudsfactuur zelf betalen ?

Neen, deze is inbegrepen in uw lease overeenkomst met LeasePlan.  De Nissan garage stuurt de factuur naar LeasePlan en LeasePlan betaalt de factuur aan de Nissan dealer.  U kan dus uw auto zonder zorgen afzetten en terug ophalen.

Waar kan ik op onderhoud met mijn wagen ?

Bij elke officiële Nissan garage.  U bent vrij in de keuze ervan.

Hoe dikwijls moet ik met mijn Nissan op onderhoud ?

Het onderhoud dient te gebeuren om de 20.000km/jaar ofwel 1 keer jaar volgens hetgeen het eerst bereikt wordt.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de wagen ?

In de Nissan Qashqai N-Connecta zijn er 5 zitplaatsen.  Alle zitplaatsen op de achterbank hebben een hoofdsteun.

Waar kan ik extra info vinden over mijn wagen ?

In de gebruikershandleiding die u ontvangt bij de aflevering.

Welke uitrusting is er inbegrepen in de wagen?

Zo compleet is uw Nissan Qashqai N-Connecta.
Ontdek hier het volledige overzicht.

Over welke wagen gaat het juist?

Het gaat om een Nissan Qashqai N-Connecta 5-deurs en 5 zitplaatsen DIG-115PK 1,2 l benzinemotor EUR6 met turbo en manuele transmissie.

Kan ik een testrit maken?

U kan niet terecht bij LeasePlan of Media Markt voor een testrit. Indien u toch een testrit wilt maken, ga dan naar 1 van de deelnemende Nissan garages.

Kan ik zelf een kleur kiezen?

U kan voor de Nissan Qashqai N-Connecta kiezen uit drie kleuren: Pearl White, Brilliant Black, Dark Grey.

Kan ik het actiemodel ergens bekijken?

Ja. Van 5 t.e.m. 11 oktober kan u de Nissan Qashqai N-Connecta bekijken in je dichtstbijzijnde Media Markt.  
Ook in het Centraal Station van Antwerpen zal gedurende de actieperiode een exemplaar te bewonderen zijn.
Bekijk hier welke kleur waar staat.

Hoe betaal ik mijn factuur?

De betaling van de facturen gebeurt via domiciliëring, u hoeft dus zelf niets te doen. Zorg er wel voor dat er voldoende provisie op uw rekening staat op het moment dat de betaling via domiciliëring zal aangeboden worden

Tips om zorgeloos van uw Private Lease wagen te genieten

Hoe regelt u het onderhoud?

1. Contacteer driver services op 078-150 600
2. Geef het kenteken van uw wagen en de regio waar u het onderhoud van uw wagen wilt laten uitvoeren
3. LeasePlan adviseert u over het beste servicepunt voor het onderhoud van uw wagen
4. Zorg ervoor dat de documenten van uw wagen en het onderhoudshandboek in uw wagen aanwezig zijn wanneer het onderhoud plaatsvindt

 

Banden wisselen? Zo gaat het vlot.

1. Vind de dichtstbijzijnde bandencentrale op www.leaseplan.be. Of neem contact op met onze LeasePlan Driver Services op het nummer +32-78-150 600.

2. Maak een afspraak met de gewenste bandencentrale.

3. Vermeld aan de garage dat u met een LeasePlan-wagen rijdt.

 

Hoe krijgt u snel hulp bij pech?

Bel LeasePlan Driver Services op het nummer +32-78-150 600.
(24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar)

 

Hoe wordt u snel geholpen bij glasbreuk?

Bel LeasePlan Driver Services op het nummer +32-78-150 600.
(24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar)

 

Wat te doen bij een ongeval?

1. Zijn er gewonden? Waarschuw dan altijd eerst de hulpdiensten (tel 112).

2. Is er een tegenpartij? Vul dan zorgvuldig ter plaatse het aanrijdingsformulier in. Bezorg ons het Europese aanrijdingsformulier binnen de 48 uur. Dit kan via mail naar drivercare@leaseplan.be of per post naar Excelsiorlaan 8, 1930 Zaventem tav LeasePlan Driver Services

3. Is er geen tegenpartij? Bel dan naar LeasePlan Driver Services op het nummer +32-78-150 600 en meld uw schade telefonisch.
4. Bent u het niet eens met de omstandigheden van het ongeval? Of bent u het slachtoffer van een vluchtmisdrijf? Waarschuw dan onmiddellijk het Europees noodnummer 112. Meld dit nadien telefonisch aan LeasePlan Driver Services op het nummer +32-78-150 600 (24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar).

 

Hebt u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op: +32-78-150 600  
(ma t/m do van 08.00 - 17.30 uur en vr van 8.00 – 17.00)

 

Graag tot uw dienst.

 

 

Wanneer weet ik of ik in aanmerking kom voor Private Lease?

Wij contacteren u binnen de 5 werkdagen na het ontvangen van alle nodige gegevens voor uw kredietwaardigheidscontrole.

De prijs is bepaald op basis van een specifieke contractduur in combinatie met een bepaald aantal kilometers per jaar. Wat als ik afwijk?

Als het jaarkilometrage wijzigt, bijvoorbeeld omdat u gemiddeld meer of minder kilometers per jaar heeft gereden of wilt gaan rijden, betaalt u het leasetarief dat volgens de tabel bij de nieuwe looptijd/jaarkilometrage combinatie hoort.  De beoordeling van het gemiddeld gereden jaarkilometrage vindt een eerste keer plaats twaalf maanden na ingang van de looptijd, een tweede keer na 24 maanden en een laatste keer op het einde van de looptijd. Bij wijziging van het leasetarief bent u dat nieuwe leasetarief met terugwerkende kracht verschuldigd, dus vanaf ingang van de looptijd. Het teveel of te weinig betaalde zullen we met u verrekenen. Dit wordt duidelijk toegelicht in onderstaande voorbeelden.
 
Voorbeeld 1 (voorbeeld Toyota Aygo): u rijdt na het eerste jaar meer kilometers dan contractueel afgesproken
Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 36 maanden en een kilometrage van 1-7.500 per jaar af. U betaalt een leasetarief van € 179/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 14.000 kilometer heeft gereden. Vanaf dan gaat u het leasetarief betalen dat hoort bij het jaarkilometrage 7.501-15.000, zijnde € 194/maand. Het nieuwe leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 12 maanden nog een bedrag van € 180 aan ons verschuldigd = 12 maanden * € 15 (het verschil tussen € 194 en 
€ 179).  LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 180 voor de correctie over de gereden maanden. 
 
Voorbeeld 2 (voorbeeld Toyota Aygo): u rijdt na het eerste jaar minder kilometers dan contractueel afgesproken
Andersom werkt het ook zo. Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 36 maanden en een kilometrage van 15.001-22.500 per jaar af. U betaalt een leasetarief van € 209/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 12.000 kilometer heeft gereden. Vanaf dan gaat u het leasetarief betalen dat hoort bij het jaarkilometrage 7.501-15.000, zijnde € 194/per maand. Het nieuwe leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus LeasePlan is u over de voorgaande 12 maanden nog een bedrag van € 180 verschuldigd = 12 maanden * € 15 (het verschil tussen € 209 en € 194).  LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige creditnota van € 180 voor de correctie over de gereden maanden.
 
Voorbeeld 3 (voorbeeld Toyota Aygo): u rijdt in het eerste en tweede jaar volgens de afgesproken kilometers, maar wijkt af in het laatste jaar
Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 36 maanden en een kilometrage van 0-7.500 km/jaar af. U betaalt een leasetarief van € 179/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 6.963 kilometer gereden heeft, ook na 24 maanden blijkt dat u nog steeds datzelfde ritme volgt. U rijdt dus perfect binnen het afgesproken kilometrage van 0-7.500 km/jaar.  Na 36 maanden, blijkt bij inlevering van uw wagen dat uw eindkilometerstand op 38.400 km staat.  Dit wil zeggen dat u in realiteit gemiddeld 12.800 km/jaar reed.  Hierbij valt u in het leasetarief van € 194/per maand.  Het leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 36 maanden nog een bedrag van € 540 aan ons verschuldigd = 36 maanden * € 15 (het verschil tussen € 194 en 
€ 179).  LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 540 voor de correctie over de gereden maanden. 
 
Voorbeeld 4 (voorbeeld Toyota Aygo): u rijdt in het eerste en tweede jaar volgens de afgesproken kilometers en u rijdt finaal meer dan de maximaal 90.000 km ingesloten in het contract
Stel: u sloot met ons een contract op een looptijd van 36 maanden en een kilometrage van 15.000-22.500 km/jaar af. U betaalt een leasetarief van € 209/maand. Na 12 maanden blijkt dat u op dat moment 18.963 kilometer gereden heeft en ook na 24 maanden blijkt u nog steeds datzelfde ritme te volgen. U rijdt dus perfect binnen het afgesproken kilometrage van 15.000-22.500 km/jaar.  Op het einde van het contract (na exact 36 maanden) blijkt bij inlevering van uw wagen dat uw eindkilometerstand op 93.270 km staat. Dit wil zeggen dat u in realiteit gemiddeld 31.090 km/jaar reed.  Dit tarief wordt deels afgedekt door het leasetarief dat verschuldigd is bij een kilometrage van 22.501-30.000 km/jaar en deels door de kilometerprijs voor elke gereden kilometer boven de 90.000.  In dit voorbeeld zal volgende gebeuren: 
1) U valt in het leasetarief van € 224/per maand.  Het leasetarief geldt met terugwerkende kracht, dus u bent dan over de voorgaande 36 maanden nog een bedrag van € 540 aan LeasePlan verschuldigd = 36 maanden * € 15 (het verschil tussen € 224 en € 209).
2) Het tarief van € 224/per maand dekt 90.000 km af.  De bijkomende 3.270 km dient u aan LeasePlan te vergoeden tegen een tarief van 10 eurocent/km.
3) LeasePlan stuurt u in dat geval een éénmalige factuur van € 867 (= € 540 + € 327)  voor de correctie over de gereden maanden en de extra gereden kilometers. 
 
Na elke 12 maanden zal LeasePlan nagaan of u afwijkt van uw ingeschat aantal kilometer per jaar.  Bij een afwijking zal u gecontacteerd worden.

Kan ik mijn wagen laten inschrijven met gepersonaliseerde nummerplaten?

Dat kan altijd, maar hou rekening met volgende nadelen:
- de kost voor een gepersonaliseerde nummerplaat bedraagt 2.000 euro
- de wagen wordt steeds ingeschreven op naam van LeasePlan: wat wil zeggen dat u die 2.000 euro kwijt bent bij inlevering van de wagen op het einde van het contract (*)
(*) tenzij u een nieuw contract aangaat en de gepersonaliseerde nummerplaat overzet op het nieuwe contract

Wat gebeurt er bij het overlijden van diegene die het contract heeft getekend?

In dit geval zijn er 2 mogelijkheden:
- de overeenkomst wordt overgedragen aan ander natuurlijk persoon
- de overeenkomst wordt gestopt zonder kosten

Waarom is de eerste factuur hoger?

Als uw wagen niet op de 1ste, maar bijv. op de 21ste van de maand wordt ingezet, ontstaat een 'gebroken' periode. U ontvangt dan een factuur voor zowel de eerste gebroken periode als voor de gehele opvolgende maand. U betaalt dan in 1 keer de leasetermijn voor de periode vanaf de 21ste tem de 30/31ste plus de volledige daaropvolgende maand. Op de factuur kan u de berekening terugvinden.

Hoe verloopt de maandelijkse betaling?

U ontvangt uw factuur in het midden van de maand. Het maandelijkse leasebedrag wordt op de 1e van de volgende maand via een bankdomiciliëring van uw rekening overgeschreven.

Kan ik mijn contract vroegtijdig stopzetten?

U ging een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode. Mocht u vóór het einde van de looptijd het contract willen verbreken, dan betaalt u een verbrekingsvergoeding:
- indien u het contract verbreekt binnen de eerste 12 maanden, dan betaalt u 12 huurtermijnen + 3 huurtermijnen verbrekingsvergoeding
- indien u het contract verbreekt tussen 12 en 36 maanden, dan betaalt u tot en met de maand van verbreking + 3 huurtermijnen verbrekingsvergoeding

Zal ik aan de hand van de factuur over voldoende details beschikken om in mijn aangifte de werkelijke beroepskosten te bewijzen?

Ja, dat is het geval.

Moet ik een borg betalen?

Neen.

Welk risico loop ik?

U gaat een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode.  Naast de maandelijkse huur kunnen in volgende gevallen extra kosten worden aangerekend:
- bij schade ten gevolge van een tweezijdig ongeval in fout, een eenzijdig ongeval of vandalisme door onbekenden
- bij verlies van documenten
- bij verlies van sleutels
- bij weigering van domiciliatie of verzuim van betaling
- bij vroeg-of laattijdige inlevering van de wagen
- bij grove fout

Wanneer wordt de auto afgeleverd?

De levertijd is afhankelijk van de doorlooptijd van het verkrijgen van de correct en volledig ondertekende overeenkomst, de vereiste documenten en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.  Indien u laat beslist moet de wagen wellicht nog besteld worden.  Hierbij hebben we helaas geen invloed op de leveringstermijn.  We gaan uit van een leveringstermijn van 4 tot 8 weken na het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn, maar streven er wel naar om alle auto's zo snel mogelijk te leveren.

Waar kan ik de auto ophalen?

In de Toyota garage die u tijdens uw registratie hebt geselecteerd.

Wanneer kan ik de auto in ontvangst nemen?

Na ondertekening van de Private Lease overeenkomst en het ontvangen van enkele documenten wordt er een afspraak gepland om uw auto in ontvangst te nemen. De verwachte doorlooptijd  is ongeveer 4 tot 8 weken na het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen.

Wat gebeurt er na afloop van het contract?

Ruim voor de einddatum van de overeenkomst neemt LeasePlan contact met u op om u te informeren over het inleveren van de Private Lease wagen en u een nieuw Private Lease aanbod voor te stellen.

Tot wanneer kan ik de aflevering van mijn wagen uitstellen?

Tot 15 mei 2016.

Vanaf wanneer kan ik ten vroegste mijn wagen in ontvangst nemen?

De levertijd is afhankelijk van de doorlooptijd van het verkrijgen van de correct en volledig ondertekende overeenkomst, de vereiste documenten en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.  Indien u laat tijdens de actieperiode beslist, is de voorraad beschikbare wagens misschien al uitgeput en moet uw wagen wellicht nog besteld worden.  Dan hebben we helaas geen invloed op de leveringstermijn.  
Normaal gezien gaan we uit van een leveringstermijn van 4 tot 8 weken na het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn, maar streven er wel naar om alle auto's zo snel mogelijk te leveren.

Is er bestuurders/inzittendenverzekering inbegrepen in het leasecontract?

Neen.

Hoeveel betaal ik in geval van schade?

'- Voor de Toyota Aygo heeft u een contractuele schadevergoeding van 450 euro. Als u een niet verhaalbare schade heeft, dan betaalt u zelf een deel van de schade (tot maximaal 450 euro). Stel er is een schade van 850 euro, dan betaalt u 450 euro.) Is het schadebedrag lager dan de 450 euro,  dan hoeft u alleen het schadebedrag te betalen. 
 
- Voor de Toyota Auris heeft u een een contractuele schadevergoeding van 650 euro. Als u een niet verhaalbare schade heeft, dan betaalt u zelf een deel van de schade (tot maximaal 650 euro). Stel er is een schade van 1.050 euro, dan betaalt u 650 euro.) Is het schadebedrag lager dan de 650 euro,  dan hoeft u alleen het schadebedrag te betalen. 

Neemt LeasePlan mijn huidige wagen over?

Neen. U kan die zelf, al dan niet online, verkopen.

Kan ik de auto meteen meenemen?

Neen. Maar u kan er wel naar kijken.

Krijg ik korting als ik meer dan 1 wagen bestel?

Neen. LeasePlan heeft reeds de beste prijs onderhandeld.

Kan ik meer dan één wagen bestellen?

Ja, u kan meer dan 1 wagen bestellen. Contacteer uw Private Lease team na uw eerste registratie.  U kan uw Private Lease team bereiken op privatelease@leaseplan.be of 0800 140 22.

Kan ik meer dan 1 keer registreren?

Neen. U kan slechts 1 keer registreren.

Is de voorraad beperkt?

Ja en neen: van de Toyota Aygo zijn er slechts 600 stuks beschikbaar, van de Toyota Auris is de voorraad onbeperkt . De periode van registratie is wel voor beide auto's beperkt. De actie loopt van woensdag 13 januari tot en met zondag  24 januari 2016. Registreren kan al vanaf vrijdag 8 januari 2016 op www.leaseplan.be/privatelease. Enkel de registraties die tot en met 24 januari zijn gebeurd worden door onze medewerkers in behandeling genomen. Het is niet mogelijk om na 24 januari te registreren.

Kan ik ook een andere auto kiezen?

Neen. Deze actie geldt enkel voor de Toyota Aygo 5-deurs 1,0 benzine en de Toyota Auris 5-deurs 1,3 benzine.

Hoe lang duurt deze actie?

De actie loopt van vrijdag 8 januari tot en met zondag 24 januari 2016 (van 13 tot en met 19 januari in de Media Markt winkels). Registreren kan al vanaf vrijdag 8 januari 2016 op www.leaseplan.be/privatelease. Enkel de registraties die tot en met 24 januari zijn gebeurd worden door onze medewerkers in behandeling genomen. Het is niet mogelijk om na 24 januari te registreren.

Wat is er inbegrepen?

Dit is allemaal inbegrepen:
• 3 jaar rijplezier met een gloednieuwe, volledig uitgeruste Toyota Aygo of Toyota Auris
• Burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand (uw contractuele schadevergoeding bij niet verhaalbare schade bedraagt €450 voor de Aygo en €550 voor de Auris)
• Onderhoud & technische herstellingen
• Banden (onbeperkt)
• Europese pechverhelping met 5 dagen vervangwagen bij pech onderweg
• Bijstand 24 uur op 24, 7 dagen op 7
• Verkeersbelasting en BTW
• Financiering en intresten

Hoeveel bespaart u als u de Toyota Auris leaset?

Voor deze Toyota Auris 1,3 benzine - 5-deurs bedraagt uw voordeel 46 euro/maand (berekening op basis van 15.000km/jaar: het gemiddeld aantal kilometer/jaar dat een gemiddelde Belg jaarlijks aflegt).
Op een duurtijd van 8 jaar (dit is de gemiddelde looptijd gedurende dewelke een Belg gemiddeld met zijn wagen rijdt) bespaart u maar liefst 4.416 euro!
 
                                                                                                 KOPEN                                     LEASEN
                                                                                              €345/maand                            €299/maand
Details:
- Aankoop, inschrijving en taksen                                            €213/maand                               inbegrepen                                         
- Verzekering & risicobehoud                                                   €90/maand                                inbegrepen 
- Onderhoud, banden, pechverhelping                                      €42 /maand                               inbegrepen
 
                                                                                           U rijdt 8 jaar met                   U rijdt na 3 jaar met
                                                                                           dezelfde wagen                      een nieuwe wagen 
 
Uw voordeel: 46 euro/maand!       

Hoeveel bespaart u als u de Toyota Aygo leaset?

Voor deze Toyota Aygo 1,0 benzine 5-deurs bedraagt uw voordeel 45 euro/maand (berekening op basis van 15.000km/jaar: het gemiddeld aantal kilometer/jaar dat een gemiddelde Belg jaarlijks aflegt).
Op een duurtijd van 8 jaar (dit is de gemiddelde looptijd gedurende dewelke een Belg gemiddeld met zijn wagen rijdt) bespaart u maar liefst 4.320 euro!
 
 
 
                                                                                                 KOPEN                                     LEASEN
                                                                                              €239/maand                         €194/maand
Details:
- Aankoop, inschrijving en taksen                                             €136/maand                            inbegrepen                                         
- Verzekering & risicobehoud                                                    €67/maand                            inbegrepen 
- Onderhoud, banden, pechverhelping                                       €36 /maand                            inbegrepen
 
                                                                                            U rijdt 8 jaar met                   U rijdt na 3 jaar met
                                                                                           dezelfde wagen                      een nieuwe wagen 
 
Uw voordeel: 45 euro/maand!       

Waarom zou ik deze auto leasen?

Omdat het een waanzinnig voordelige actie is.

Kan ik de wettelijke bedenktijd verkorten door schriftelijk aan LeasePlan te bevestigen dat ik dat wil?

Neen, dat kan niet.  De wetgeving met betrekking tot bescherming van de consument is dwingend.  Dit wil zeggen dat er niet kan van  afgeweken worden en dat ze ten allen tijde kan toegepast worden.

Ik ben samenwonend, maar niet wettelijk, en ik deel de huur met mijn partner. Welk bedrag vul ik in bij mijn huuruitgaven?

Indien u de huuruitgaven deelt met uw partner, dan vult u enkel het deel in dat u zelf betaalt.

Kan ik als buitenlander wonende in België een Private Lease contract afsluiten?

Ja, indien u in België gedomicilieerd bent, is er geen probleem.

Mag iemand zonder rijbewijs een Private Lease contract aangaan?

Dat mag.  Zolang de contractant over voldoende inkomsten beschikt om het maandelijks leasebedrag aan LeasePlan te betalen en de bestuurder die finaal met de wagen rijdt over een geldig rijbewijs beschikt.

Mag iemand met een voorlopig rijbewijs een Private Lease contract aangaan?

Dat mag.  Zolang de contractant over voldoende inkomsten beschikt om het maandelijks leasebedrag aan LeasePlan te betalen en de bestuurder die finaal met de wagen rijdt over een geldig rijbewijs beschikt.

Mag iemand met een voorlopig rijbewijs met de wagen rijden?

Een voorlopig rijbewijs is een wettelijk rijbewijs met enkele beperkingen in verband met het gebruik van de wagen op de openbare weg.  Zolang deze beperkingen van het voorlopig rijbewijs gerespecteerd worden, mag iemand met een voorlopig rijbewijs met de wagen rijden.

Ik heb geen vast contract, is dit een probleem?

Dat hoeft geen probleem te zijn. Op basis van uw kredietwaardigheid beslissen we of we een contract kunnen opstellen.

Zijn de wagens ongevalvrij?

Wagens die een zware ongevalschade hadden die impact had op de technische structuur worden sowieso niet geselecteerd voor verkoop. Alleen kleine, correct herstelde carrosserieschades  (bvb parkeerschade, krassen, ruitbreuk) worden aanvaard.

Is brandstof inbegrepen?

Neen.

Hoeveel personen hebben met de wagens gereden?

Aangezien het steeds gaat om wagens die op lange termijn werden geleased hebben de meeste voertuigen slechts 1 enkele bestuurder gehad.

Mag ik naar het buitenland met mijn wagen?

Ja. Let hierbij op dat je alleen verzekerd bent in de landen die op het verzekeringsbewijs (groene kaart) staan vermeld.

Wanneer ontvang ik mijn eerste en daaropvolgende facturen?

Uw eerste factuur: de facturatie van uw wagen wordt opgestart zodra LeasePlan de aankoopfactuur van uw wagen van de garage heeft ontvangen en betaald. De factuurdatum van uw eerste factuur hangt dus af van het tijdstip waarop dit gebeurt. Om die reden zal de eerste facturatie doorgaans meteen ook uit twee facturen bestaan. Een eerste factuur voor de periode vanaf de datum waarop u de wagen in ontvangst nam tot het einde van die maand en een tweede factuur voor de volledige daaropvolgende maand. Immers de maandelijkse leaseprijs wordt altijd vooraf gefactureerd voor de daaropvolgende maand.

Deze twee facturen zullen beide dezelfde factuurdatum en dezelfde vervaldatum hebben, de vervaldatum is 14 dagen na de factuurdatum. .
LeasePlan zal nooit twee facturen gelijktijdig innen. De factuur voor het hoogste bedrag zal als eerste worden geïnd via de eerstvolgende domiciliëring na de vervaldag. De factuur voor het lagere bedrag zal bij de eerste daaropvolgende domiciliëring worden geïnd. LeasePlan int facturen via domiciliëring op de eerste van elke maand, de 15de van elke maand en de laatste dag van elke maand. Valt één van deze dagen tijdens een weekend of op een feestdag, dan zal dit gebeuren op de eerstvolgende werkdag.

Voorbeeld: De wagen werd in ontvangst genomen op 9 maart. LeasePlan start de facturatie van de wagen op 14 maart. Er worden meteen twee facturen aangemaakt.
Een factuur voor de periode 09/03 t.e.m. 31/03 - factuurdatum 14 maart, vervaldatum 28 maart.
Een factuur voor de periode april - factuurdatum 14 maart, vervaldatum 28 maart.
De factuur voor het bedrag van de volledige maand april, dus factuur met het hoogste bedrag zal worden geind via de domiciliëring van 31/03.
De factuur voor het stuk van de maand maart, dus het lagere bedrag, zal worden geïnd via de domiciliëring van 01/04.

Alle andere facturen
voor de maandelijkse leaseprijs zullen als factuurdatum altijd de 10de van de maand hebben met als vervaldatum de 1ste van de maand daarop. Zij worden ook op die vervaldatum geïnd, tenzij deze op een feestdag of tijdens een weekend valt.

Voorbeeld : de factuur voor de maandelijkse leaseprijs van de periode mei heeft als factuurdatum 10/04 en als vervaldatum 1/5. Deze zou normaal via domiciliëring worden aangeboden op 01/05, maar aangezien dit een feestdag is zal dit pas gebeuren op de eerstvolgende werkdag;

Wat wordt er verstaan onder cataloguswaarde? Waar kan je die terugvinden?

De cataloguswaarde wordt gedefinieerd als de gefactureerde waarde met inbegrip van de opties en de werkelijk betaalde BTW, zonder rekening te houden met de kortingen.

 

Ik heb de tankbeurt zelf betaald omdat de tankkaart niet werkte. Hoe word ik terugbetaald ?

In het LeasePlan-mapje kan u terugbetalingsaanvragen terugvinden. Deze terugbetalingsaanvraag stuurt u binnen de 6 maanden volledig ingevuld en ondertekend en samen met de originele brandstoftickets door naar LeasePlan.  U kunt hiervoor de oranje enveloppen gebruiken die zich eveneens in het mapje bevinden. Na ontvangst van de terugbetalingsaanvraag zorgen wij voor de terugbetaling op uw rekening.

Klik hier om een terugbetalingsaanvraag te downloaden.

Kan ik de herstelling van een technisch defect aan mijn wagen laten uitvoeren in het buitenland?

Dit kan inderdaad. Neem contact op met driver services op 078-150 600 voor meer informatie. De aangewezen dealer zal toestemming vragen bij de technische dienst in België of bij de technische dienst van de lokale LeasePlan entiteit.

Hoe zorg ik voor een optimaal dagelijks gebruik van mijn leasewagen?

Controleer tussen twee onderhoudsbeurten in regelmatig het oliepeil en het niveau van de andere vloeistoffen. Zo zorgt u voor een optimale werking van de motor en verlaagt u het verbruik.

Kijk regelmatig de bandenspanning na. Op deze manier vermindert u de slijtage en verhoogt u uw veiligheid. Bovendien beperkt u uw brandstofverbruik.

Tank de juiste brandstof.

Hou de auto proper. Dit voorkomt aantasting van het lakwerk.

Hou u stipt aan de onderhoudsvoorschriften van de constructeur. Dit kan discussies vermijden bij technische problemen.

Ik ben in het buitenland en mijn boorddocumenten werden gestolen. Wat moet ik doen?

Meldt diefstal of verlies van boorddocumenten of nummerplaat steeds aan de politie. In het buitenland doet u dat bij de plaatselijke autoriteiten en bij terugkeer ook bij de Belgische politie. Zodra u terug in België bent en een attest van verlies of diefstal bij de politie heeft laten opmaken, dient u dit attest aan LeasePlan over te maken zodat wij voor nieuwe documenten kunnen zorgen.

Wat is de wetgeving rond het gebruik van winterbanden in de verschillende wintersportlanden

De meest up-to-date informatie rond het gebruik van winterbanden vindt u op de website van VAB.

 

Welke bruto prijs wordt er gehanteerd in het geval van een Sale & Lease Back?

Een S&LB wordt behandeld zoals een tweedehandswagen maar dit maakt geen verschil uit voor de bepaling van het voordeel alle aard. Net zoals bij nieuwe wagens zal de cataloguswaarde elk jaar met 6% zakken.
Omdat, volgens het huidige wetsontwerp, vanaf 01 mei enkel dient rekening gehouden te worden met de werkelijk betaalde BTW zou het kunnen dat in het geval van een tweedehandswagen of een S&LB toch geen BTW dient in rekening gebracht te worden omdat bij de aankoop van het voertuig door de leasingmaatschappij geen BTW werd betaald omdat de wagen bv. overgekocht werd van een particulier (niet BTW-plichtige).

Als ik in het binnenland te kampen krijg met autopech, diefstal van de wagen of een ongeval. Op welke dienstverlening kan ik dan rekenen ?

Bij immobilisatie in het binnenland (BELUX), hetzij langs of op de openbare weg, hetzij op de woon- of werkplaats van de bestuurder, stuurt LP-Assistance binnen de 2 uur een bevoegd technicus ter plaatse om het voertuig ter plaatse opnieuw rijklaar te maken.  Is het mogelijk om de wagen te herstellen, dan zorgt de technicus voor een voorlopige herstelling die minstens 24 uur standhoudt, zodat u steeds de normale dagactiviteiten kan vervolgen.                                                                                                          Wanneer een voorlopige of definitieve herstelling onmogelijk is, zorgt LP-Assistance voor het overbrengen van het defecte voertuig naar een erkende garage/carrosserie. Indien de wagen in de garage blijft heeft u recht op een vervangwagen van VAB.

Waarom kan mijn eerste factuur afwijken van de maandelijkse leaseprijs zoals in het contract voorzien?

Voor de eerste maand zal u slechts gefactureerd worden vanaf de datum van in ontvangstname van uw voertuig.
Voorbeeld : u nam uw wagen in ontvangst op de 17e van de maand. Dan zal u voor die maand slecht betalen vanaf de 17de tot einde maand.

Echter aangezien het opstarten van de facturatie afhangt van de ontvangst van de verkoopfactuur door de garage, kan, wanneer deze ons laattijdig bereikt, de eerste factuur onmiddellijk een langere periode bestrijken.

Voorbeeld: u nam de wagen in ontvangst op 17/3, LeasePlan ontvangt de aankoopfactuur op 21/4 et doet het nodige voor opstarting van de facturatie op 22/4, dan zal de eerste factuur meteen gaan over de periode 17/3 tot eind april, meteen gevolgd door een tweede factuur voor de maand mei.

Mag ik met mijn LeasePlan-wagen rijden naar en in het buitenland?

Ja, dit mag. U moet wel even controleren of het land van bestemming vermeld staat op de groene verzekeringskaart en of er geen speciaal document (douaneattest) vereist is.

Stel: de levertijd van mijn nieuwe leasewagen is 3 maanden. Gaat de lease pas in bij de levering van de auto, dus over 3 maanden? Wat kan LeasePlan doen in die tussenliggende periode?

Tot de levering van uw leasewagen kan u beschikken over een zogenaamde “aanloopwagen”. Zo bent u vanaf het moment van bestelling mobiel. Het leasecontract zelf gaat pas in op datum van levering.

Waarom zou ik mijn leasewagen overkopen?

Niemand kent uw leaseauto beter dan uzelf. Uw leaseauto overnemen is dan ook een slimme zet: u bent en blijft de eerste bestuurder. Wilt u uw leaseauto aan het einde van het contract overnemen of gunt u een familielid, vriend of collega het plezier om uw leasingwagen tegen een aantrekkelijke prijs aan te kopen? Dat kan bij LeasePlan.

Vanaf drie maanden voor het einde van uw leasecontract maakt LeasePlan graag een scherpe en vrijblijvende offerte voor de overname van uw vertrouwde leasewagen.

Wat met eigen bijdrage van een bestuurder? Voorbeeld: bestuurder heeft een maandelijkse bijdrage van 200,00 euro. Voor dit jaar is de VAA maandelijks 137,00 euro. Moet de WN nog een bijdrage betalen?

De eigen bijdrage die ingehouden wordt van het nettoloon mag in mindering gebracht worden van het aan te rekenen bedrag VAA. Is de eigen bijdrage hoger dan het bedrag VAA dan zal er geen VAA meer belast worden in het loon.

Heb ik recht op een vervangwagen tijdens het onderhoud van mijn wagen?

Dat hangt af van de diensten die uw bedrijf heeft gekozen in het contract. Naast een vervangwagen, bieden een aantal servicepunten alternatieve oplossingen, zoals gratis wifi, zodat u kunt werken terwijl u op uw wagen wacht, of het ophalen en terugbrengen van uw wagen.
Wij adviseren contact op te nemen met de driver services op 078-150 600 om de oplossing te vinden die het beste bij u past.

Is een fluovestje verplicht in België?

Ja, sinds 1 juni 2009 behoort het retro-reflecterend veiligheidshesje tot de verplichte veiligheiduitrusting van de wagen, net als de gevarendriehoek, de verbanddoos en de brandblusser. Het veiligheidsvestje dient gedragen te worden bij alle gevallen waarin het voertuig op een rijstrook tot stilstand komt of wanneer het op de pechstrook wordt geparkeerd.

Moet ik de technische controle van de trekhaak zelf betalen? Worden de kosten hiervan vergoed?

Indien de trekhaak in de offerte werd opgenomen komt de technische controle ten laste van LeasePlan.

Uitzondering: als uw wagen een gewicht trekt van meer dan 750 kg dan is een jaarlijkse controle verplicht. Deze jaarlijkse controle is voor rekening van de bestuurder.

Zijn er nog andere leaseformules dan Full Operational Lease voor wagenparken tot 20 voertuigen?

Neen, LeasePlan biedt voor deze wagenparken alleen Full Operational Lease aan.

Moet ik mijn brandstofkaart bij de wagen inleveren op het einde van het leasecontract?

Neen, lever uw brandstofpas nooit in bij de auto en geef hem nooit aan derden mee.  U kunt de kaart doorknippen en weggooien. De oude kaart zal bij stopzetting van het leasecontract geannuleerd worden.

Er stond niet voldoende provisie op mijn rekening, biedt LeasePlan de domiciliëring opnieuw aan of moet ik zelf manueel betalen ?

Wanneer de betaling via domiciliëring geweigerd wordt omwille van bijvoorbeeld onvoldoende provisie op de rekening dan zal LeasePlan de betaling veertien dagen later voor een tweede maal via de domiciliëring aanbieden.

Wordt dan opnieuw geweigerd, dan zal u manueel via een overschrijving dienen te betalen tenzij er na contactname met LeasePlan anders wordt afgesproken. Wanneer er manueel via overschrijving dient betaald te worden, vermeld dan als referentie altijd
het factuurnummer en de nummerplaat van uw wagen. Onderaan op de factuur vindt u de rekeningnummers waarop u de overschrijving kan uitvoeren. Wij raden u in elk geval aan om bij problemen van betaling eerst met LeasePlan contact op te nemen alvorens zelf over te gaan tot manuele betaling.

 Hou er tevens rekening mee dat weigeringen van betaling via de domiciliëring automatisch leidt tot laattijdige betaling en dat dit aanleiding kan geven tot een extra administratiekost van €50

Wanneer wordt het écht interessanter om een privé wagen te kopen en de beroepskilometers in te brengen (zowel WN als WG)?

Of het voordeliger is voor een werknemer om met zijn eigen wagen te rijden en een kilometervergoeding te ontvangen voor zijn beroepskilometers hangt oa. af van de verhouding beroepskilometers/privé-kilometers, welk type wagen hij privé zou kopen (grote wagen of kleine stadswagen), hoeveel jaar hij met deze wagen wenst te rijden (om de 4 jaar een nieuwe wagen zoals bij een leasing of 10 jaar met zijn wagen rijden).

Een paar voorbeelden (vertrekpunt is belasting van het VAA via het loon):

-    Volkswagen Golf - 30.000km/jaar - huurtermijn 48 maanden -> vanaf het moment dat de werknemer meer dan 25.500 beroepskilometers (zuivere beroepskilometers - geen woon-werkverkeer) zou kunnen aanrekenen geniet hij hiermee een groter voordeel dan dat van een bedrijfswagen

-    Mercedes C-klasse - 30.000km/jaar - huurtermijn 48 maanden -> vanaf het moment dat de werknemer meer dan 32.300 beroepskilometers (zuivere beroepskilometers - geen woon-werkverkeer) (hoger dan gebudgetteerde kilometers per jaar) zou kunnen aanrekenen geniet hij hiermee een groter voordeel dan dat van een bedrijfswagen

Of het ter beschikking stellen van een bedrijfswagen voordeliger is dan het toekennen van een kilometervergoeding voor een werkgever hangt af van het aantal beroepskilometers dat een werknemer in rekening kan brengen. Hierbij dient men ook rekening te houden met het feit dat een bedrijfswagen deel is gaan uitmaken van het verloningspakket dat een werknemer ontvangt.

Daarnaast zorgt het uitkeren van een kilometervergoeding ook voor extra workload bij de werkgever omdat hij naast het bewijs van de afgelegde beroepskilometers ook een lijst dient bij te houden van de wagens waarmee werknemer beroepskilometers afleggen met vermelding van de respectievelijke CO2-uitstoten voor de fiscale verwerking van de kilometervergoedingen. Ook heeft een werkgever geen invloed meer of een werknemer met een ‘groene’ wagen rijdt of niet wat zijn fiscale consequenties heeft voor de aftrek van zijn autokosten/toegekende kilometervergoeding.

Uw gegevens up-to-date in 1, 2, 3 via My LeasePlan

Stap 1

Log in op My LeasePlan met uw persoonlijke gegevens. Mocht u uw wachtwoord niet meer bij de hand hebben, kan u dit steeds vernieuwen door op ‘Nieuw wachtwoord instellen’ te klikken.

Ondervindt u toch nog problemen bij het inloggen, gelieve uw contactpersoon bij LeasePlan te contacteren.

 

Stap 2

Rechtsboven kan u via ‘Mijn account’ uw contactgegevens raadplegen.

 

 

Stap 3

Vul uw contactgegevens aan of verbeter waar nodig.

 

Wat te doen bij een foutieve levering?

Neem als bestuurder de wagen NIET in ontvangst, maar contacteer LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600.

Moet ik de verzekering zelf regelen?

Neen, wij zorgen voor  burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand.

Mag ik er zelf accessoires aan toevoegen?

Ja, zolang er geen blijvende schade is en de auto in originele staat wordt ingeleverd.

Ik heb een oproep van de technische controle ontvangen. Mijn auto rijdt nog slechts enkele dagen. Moet ik nog op controle gaan?

Ja, indien het voertuig blijft rijden tot na de uiterst toegelaten datum van keuring dan moet u het aanbieden bij de technische keuring! LeasePlan kan u als bestuurder niet verplichten om naar technische controle te gaan, maar u riskeert bij eventuele politiecontrole een proces verbaal wegens niet tijdig gekeurde wagen.

Verhuurt LeasePlan Direct aan alle sectoren?

Neen. Wij leasen geen voertuigen aan rijscholen, taxibedrijven en koerierdiensten.

Waar moet ik op letten als ik mijn wagen inlever?

Lever uw wagen netjes en proper af. Vuile wagens brengen immers minder op en zullen dan ook op uw kosten gereinigd worden. Let ook op dat u uw persoonlijke bezittingen uit de wagen verwijderd hebt.

Rekent mijn bank kosten aan als de domiciliëring wordt geweigerd ?

Dit verschilt van bank tot bank en vaak zelfs van het soort rekening dat u bij die bank heeft. Wij raden u dan ook te informeren bij uw bank in hoeverre zal al dan niet kosten aanrekenen in dit geval.

Wat is de impact voor de WG en de WN van een km-vergoeding ipv een leasewagen?

Werknemer: De kilometervergoeding die de werkgever aan de werknemer geeft als terugbetaling van de autokosten die hij voor zijn rekening heeft gemaakt, is niet belastbaar wanneer zij niet meer bedraagt dan die welke de Staat aan zijn personeel toekent (= 0,3461 euro/km tarief tem 30/06/2014). De fiscus heeft wel een maximumgrens gezet op het aantal terugbetaalbare beroepskilometers van 24.000km.

Werkgever: Voor de werkgever is de betaling van een kilometervergoeding een autokost die in de vennootschapsbelasting aftrekbaar is volgens de verhouding 30% brandstofkosten aftrekbaar voor 75% en 70% overige autokosten aftrekbaar volgens CO2-uitstoot van de wagen. Bijgevolg dient de werkgever een lijst bij te houden van de wagens van de werknemers met de CO2-uitstoten wat een extra werklast met zich meebrengt.

Worden de voertuigen technisch gekeurd?

Ja, iedere wagen ondergaat de uitgebreide technische keuring voor verkoop en wordt afgeleverd met CarPass certificaat.

Moet ik zelf betalen om olie bij te vullen?

Neen. U kan langs de garage gaan om dat te laten doen.

Mag ik winterbanden plaatsen?

Ja, dat mag voor eigen rekening. U dient de auto alleen weer in te leveren in de originele staat.

Ik ben van bank veranderd, wat moet ik precies doen ?

Informeer zo snel mogelijk LeasePlan via mail naar  leaseplan@collectionslp.be, met duidelijke vermelding van uw naam en nummerplaat. U zal dan een door u te ondertekenen document toegestuurd krijgen dat noodzakelijk is om de nodige wijziging administratief te regelen.  Dit document dient u ons dan ook zo snel mogelijk ondertekend terug te bezorgen. Dit kan volledig per mail afgehandeld worden.

Er zijn al zoveel leasewagens op de Belgische wegen. Indien ik inga op jullie aanbod, dan is er nog eentje meer!?

Een leasewagen is steeds een nieuwe en jonge wagen en voldoet daarmee aan strenge milieunormen.
Door in te tekenen op het Private Lease aanbod en dus uw huidige (oudere) wagen te vervangen door een gloednieuwe leasewagen draagt u uw steentje bij aan het milieu.

Waar kan ik terecht met klachten of tips?

Voor al uw vragen, tips, klachten kan u terecht op privatelease@leaseplan.be of telefonisch via +32 800 140 22.

Wanneer wordt de auto afgeleverd?

De levertijd is afhankelijk van de doorlooptijd van het verkrijgen van de overeenkomst, de vereiste documenten en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn.  Indien u laat beslist moet de wagen wellicht nog besteld worden.  Hierbij hebben we helaas geen invloed op de leveringstermijn.  We gaan uit van een leveringstermijn van 4 tot 12 weken.

Moet ik boetes/verkeersovertredingen zelf betalen?

Ja.

Heb ik recht op vervangend vervoer, bij onderhoud, schade, diefstal enz.)

Neen.

Wat als mijn auto wordt gestolen?

Dan meldt u de diefstal direct na constatering bij LeasePlan en doet u aangifte bij de politie.

Wat als ik de auto total loss rijd?

Indien u de veroorzaker bent van het ongeval, dan zal LeasePlan u een contractuele schadevergoeding van 500 euro (voor de Nissan Qashqai N-Connecta) factureren.  Daarna eindigt de overeenkomst zonder verdere kosten. Mocht de total loss echter veroorzaakt zijn door grove fout (bijvoorbeeld door alcoholintoxicatie, deelname aan snelheidsproeven, enz...), dan zal de resterende waarde van de auto aan u door gefactureerd worden en stopt het contract.

Wat omvat de burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand?

- burgerlijke aansprakelijkheid: de wettelijke verzekering die schade aan derden dekt
- risicobehoud: hiermee dekken we de eigen schade
- rechtsbijstand: bijstand die u kan inroepen bij auto gerelateerde geschillen
Wanneer u een ongeval in fout begaat, dan betaalt u een contractuele schadevergoeding van 500 euro (= maximumbedrag voor de Nissan Qashqai N-Connecta) of het herstelbedrag indien dit lager is dan de contractuele schadevergoeding.
Er is nooit een contractuele schadevergoeding van toepassing op volgende risico's:
- glasbraak
- brand
- diefstal of poging tot diefstal
- schade door natuurrampen (indien bevestigd door KMI)
- schade door aanrijding met dieren (niet enkel wild)

Mag ik zelf bepalen waar ik mijn banden laat wisselen?

Voor bandenwissels kan u terecht bij één van de door LeasePlan geselecteerde bandencentrales.  In deze lijst kan u op basis van uw postcode de dichtstbijzijnde bandencentrale kiezen.  U kan ook telefonisch contact opnemen met LeasePlan. Na de melding wordt u doorverwezen naar de bandencentrale.

Mag ik zelf bepalen waar ik mijn auto laat onderhouden?

Afspraken voor onderhoud of technische reparaties plant u via de online omgeving (My LeasePlan). Daar vindt u de leveranciers waar u terecht kan. Of u boekt een onderhoud bij een officiële garage.

Kan ik een overeenkomst afsluiten zonder bankdomiciliëring?

Neen.

Stel dat ik mij bedenk? Wat doe ik dan?

We houden rekening met een bedenktermijn van 14 dagen na ondertekening van de overeenkomst. Binnen die periode kan u zonder opgave van reden van de overeenkomst af.

Wat zijn de contactgegevens van LeasePlan?

Uw LeasePlan Private Lease Team is telefonisch bereikbaar op +32 800 140 22
Mail: privatelease@leaseplan.be
Adres: LeasePlan Fleet Management NV
tav Team Private Lease
Excelsiorlaan 8
B-1930 Zaventem

Mag er in de auto gerookt worden?

We hebben het liever niet, maar kunnen het u niet verbieden. Let hierbij wel op dat de auto schoon en zonder (interieur)schade  of hinderlijke geuren moet worden ingeleverd.

Mag er een hond vervoerd worden in de auto?

Ja. Let hierbij wel op dat de auto schoon en zonder (interieur)schade of hinderlijke geuren moet worden ingeleverd.

Mag mijn partner, zoon/dochter, vriend/vriendin, buur, ... met de auto rijden?

Ja. Let hierbij wel op dat degene aan wie u de auto leent een geldig rijbewijs heeft. U blijft steeds verantwoordelijk voor de auto, ook als u hem uitleent.

Hoe meld ik een schade?

Schade meldt u direct bij LeasePlan. Dat kan telefonisch. Na de melding wordt u doorverwezen naar de schadehersteller.

Mag ik zelf bepalen waar ik schade laat herstellen?

Neen. Afspraken voor schadeherstellingen verlopen via LeasePlan.

Waar kan ik de auto ophalen?

In de Opel garage die u tijdens uw registratie hebt geselecteerd.

Wanneer kan ik de auto in ontvangst nemen?

Na ondertekening van de Private Lease overeenkomst en het ontvangen van enkele documenten wordt er een afspraak gepland om uw auto in ontvangst te nemen. De verwachte doorlooptijd is ongeveer 4 weken, want we houden ook rekening met de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen.

Uw bestuurdersgegevens up-to-date in 1, 2, 3 via Fleet reporting

Stap 1

Log in op FleetReporting met uw persoonlijke gegevens. Mocht u uw wachtwoord niet meer bij de hand hebben, kan u dit steeds vernieuwen door op ‘Forgotten password’ te klikken. Ondervindt u toch nog problemen bij het inloggen, gelieve uw contactpersoon bij LeasePlan te contacteren.

 

Stap 2

In de lijst van standaardrapporten vindt u het rapport ‘Bestuurdersgegevens’. Draai dit rapport en exporteer dit via de snelknop  naar excel.

 

Stap 3

Vul de ontbrekende gegevens aan en wijzig wat niet meer correct is. Gelieve de originele structuur van de lijst te behouden en geen kolommen toe te voegen, te verwijderen of te verplaatsen. Stuur de gecorrigeerde lijst terug naar LeasePlan op customersupport@leaseplan.be.

 

 

 

Vervolledig uw car policy, zo vermijdt u discussies

Renta raadt u aan om uw car policy aan te vullen met een instemming van uw bestuurder om zijn/haar gegevens door te geven aan de penaliserende instanties.
U kan hier een standaarddocument downloaden.

Hebt u nog vragen?

Contacteer ons!
driversales@leaseplan.be
+32-16 61 93 59

Hoelang duurt het vooraleer ik de door mij aangekochte wagen kan ophalen?

Afhankelijk van eventuele extra diensten (bvb trekhaak, onderhoud) duurt het gemiddeld 5 werkdagen om uw wagen af te leveren.

Kan er nog iets aan de prijs gedaan worden?

Onze prijzen zijn reeds de scherpste van de markt en kunnen dus niet meer worden besproken..

Hoe komt het dat jullie zo goedkoop zijn?

Omdat LeasePlan zelf eerste eigenaar is van de aangeboden wagens worden de wagens verkocht zonder tussenpersonen. Bovendien werken wij volgens het outletprincipe (geen chique showroom, geen weekendopening) hetgeen de werkingskosten aanzienlijk beperkt. Daardoor kunnen wij topoccasies aanbieden met uitgebreide garantie aan zeer scherpe prijzen.

Zijn de geadverteerde prijzen inclusief btw?

Inderdaad, al onze prijzen zijn inclusief 21% btw. 

Kan ik bij u winterbanden aanschaffen, of een trekhaak?

Wij kunnen winterbanden leveren uit onze stock en deze desgewenst ook laten plaatsen. Het gaat steeds om bandensets (niet op velg) met minimum 5mm profieldiepte en dit aan onklopbare prijzen. 
Montage van een vaste of afneembare trekhaak is eveneens mogelijk. Voor prijzen en bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met één van onze verkoopsadviseurs

Kan ik cash of met bankcheque betalen?

Neen, betaling is enkel mogelijk per overschrijving op het rekeningnummer vermeld op uw bestelbon en dient volledig te zijn voldaan voor aflevering van de documenten en afhaling van het aangekochte voertuig. 

Kunnen jullie mijn huidige wagen overnemen?

LeasePlan doet helaas geen overnames, onze verkoopsadviseurs helpen u echter graag met een waardebepaling en tips om uw voertuig zelf te verkopen.

Welke zijn de procedures wanneer ik een wagen wens te kopen, dien ik een voorschot te betalen?

Wanneer u wenst over te gaan tot aanschaf van een voertuig maken wij een verkoopsovereenkomst op, onmiddellijke betaling van een voorschot is niet nodig. Na ontvangst van de door u ondertekende bestelbon doen wij het nodige voor de technische keuring en eventuele extra diensten (bvb montage trekhaak, plaatsing winterbanden,...). 

Wanneer de wagen technisch gekeurd is bezorgen wij u, na ontvangst van het volledige verkoopsbedrag,  de keuringsdocumenten meteen per e-mail zodat uw verzekeringsmakelaar het nodige kan doen voor inschrijving en verzekering van uw voertuig.

Kan u iets meer vertellen over de garantie?

De garantie is 12 maanden geldig en wordt verleend bij iedere officiële dealer van het merk dat wordt aangekocht. U kiest dus zelf uw erkende hersteller! Tegen meerprijs kan de garantie bovendien uitgebreid worden naar 24 maanden, voor meer details kan u terecht bij onze verkoopsadviseurs.
In geval van technisch mankement gedekt door de garantie dient uw garagist onze garantiedienst een gedetailleerd bestek te bezorgen, wij geven deze na verificatie een akkoordnummer voor herstelling met facturatie rechtstreeks aan LeasePlan. U hoeft dus de in garantie aanvaarde herstellingskost niet voor te schieten.
De garantie is zeer uitgebreid en dekt niet enkel motor, turbo en versnellingsbak maar ook alle electronica, klimaatregeling,.... Enkel normale slijtage (bvb remmen, banden, koppeling, batterij,  filters) en klassieke onderhoudsbeurten vallen niet onder de garantiedekking. Voor meer details hieromtrent kan u steeds contact opnemen met onze verkoopsadviseurs.

Mijn ruit is ingeslagen als gevolg van een poging tot inbraak in mijn wagen. Wat moet ik doen ?

Neem onmiddellijk contact op met de plaatselijke politie om aangifte te doen. Daarna maakt u een afspraak voor reparatie bij één van de autoglasherstellers waarmee LeasePlan samenwerkt. Bel LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600 en kies optie 2 (herstellers bij glasbraak). Een medewerker zal direct een schadedossier opstellen. Hiervoor dient u het nummer van het proces-verbaal en de gegevens van de betrokken politie bij de hand te hebben.

Ik heb nog een accessoire aangekocht voor mijn auto, kan deze meeverzekerd worden?

Accessoires die u zelf hebt aangekocht, kunnen tot 500 euro worden meeverzekerd. U dient hiervoor de originele aankoopfactuur aan LeasePlan te bezorgen.

Ik ben één of meerdere boorddocumenten verloren. Wat kost een duplicaat?

Voor een duplicaat wordt 120 euro aangerekend (exclusief BTW) per aanvraag. Indien er meerdere documenten verloren zijn dient de aanvraag in één keer te gebeuren anders wordt er meerdere malen 120 euro aangerekend.

Deze factuur dekt de administratieve kosten die wij dienden te maken om bij de betrokken instanties de duplicaten van uw documenten te verkrijgen.

U dient bij de politie een attest diefstal / verlies te laten opmaken. Het is belangrijk dat u bij de aangifte vermeldt of er een origineel inschrijvingsbewijs aanwezig was in de wagen of een afschrift. We hebben het originele attest van de politie nodig om nieuwe documenten aan te vragen.

 

Mijn nummerplaat werd gestolen, wat moet ik doen?

Gelieve een attest van verlies / diefstal te laten opmaken door de politie.  Dit originele attest evenals het afschrift van het  inschrijvingsbewijs hebben wij nodig om de wagen opnieuw te kunnen inschrijven bij DIV. 

Let op: Indien uw nummerplaat werd gestolen, mag u niet rijden op de openbare weg, noch parkeren langs de openbare weg. Indien dit voorzien is in het leasecontract kan u beroep doen op LeasePlan Assistance om uw wagen te laten wegslepen naar een depot. U kunt dan ook gebruikmaken van een vervangwagen.                                                                                                                                              

Wat is de procedure voor de overname van mijn leasewagen?

LeasePlan kan een offerte opmaken vanaf drie maanden vóór het aflopen van het leasecontract.

Verloopt het leasecontract niet binnen drie maanden? Informeer u dan bij uw vlootbeheerder. LeasePlan verstrekt geen indicatieve overnameprijzen (telefonisch noch schriftelijk). Deze prijzen worden enkel aangegeven via een offerte.

Wat zijn de voordelen van LeasePlan Outlet Centre?

 • Het beste prijs/kwaliteitaanbod van jonge occasies
 • De scherpste prijs, met één jaar garantie geldig bij elke officiële merkdealer
 • Complete onderhoudshistoriek (officiële merkgarages)
 • Uiterst strenge selectiecriteria
 • Hoog uitrustingsniveau
 • Gegarandeerde kilometerstanden, bekrachtigd door Car Pass certificaat
 • Het vertrouwen van de grootste leasingmaatschappij

Ik moet mijn wagen inleveren en wens deze niet over te nemen. Echter, ik betaalde een aantal opties zelf. Kan ik deze behouden en wat zijn de eventuele kosten?

Dit is mogelijk, maar niet voor alle opties. Het is enkel mogelijk indien de verwijdering van deze optie geen schade veroorzaakt aan de wagen (bijvoorbeeld een fietsrek, kinderzitje, trekhaak). De opties dienen voor de inlevering van de wagen moeten zijn verwijderd.

Ik heb lichte schade aan het einde van het contract aan mijn lease wagen. Welke schade is aanvaardbaar en zal niet doorgerekend worden?

Als de schade het gevolg is van normaal gebruik van het voertuig spreken we van aanvaardbare schade waaraan geen kosten zijn verbonden, bijvoorbeeld:

 • Krassen in de lak die door middel van polijsten kunnen worden verwijderd, en waardoor opnieuw lakken niet nodig is.                                                               
 • Maximaal 2 deuken of blutsen per carrosseriedeel, bijvoorbeeld per portier of spatbord.                                                         
 • Deuken of blutsen mogen maximaal de grootte van een muntstuk van 1 euro hebben.                                                                          
 • Steenslag als deze niet meer dan 25% bedraagt van het carrosseriedeel.                                                                                        
 • Schuurplekken en krassen of reparaties van het lakwerk die van een meter afstand zichtbaar zijn.               

Meer informatie hierover kunt u hier terugvinden.

Als bestuurder ga ik niet akkoord met de doorfacturatie van kosten voor schade aan mijn wagen op het einde van het contract, wat nu?

U hebt 3 dagen de tijd om te reageren indien u niet akkoord gaat met de doorfacturatie van schadekosten. Dit kan u best doorgeven aan uw vlootverantwoordelijke. 

 

Wat gebeurt er indien bij inlevering schade aan mijn wagen wordt vastgesteld?

Voertuigen waarvan de leaseperiode afloopt en die niet door de bestuurder worden overgenomen, vinden hun weg naar de markt voor gebruikte voertuigen. Direct na afloop van het contract wordt het voertuig door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd en beoordeeld. Mocht er tijdens de beoordeling andere dan gebruiksschade gevonden worden, die niet werd aangegeven, dan krijgt u schriftelijk bericht over de aard van de schade en de kosten hiervan. Als er naar aanleiding van de beoordeling nog vragen zijn, dan doen we er alles aan om naar tevredenheid van beide partijen een oplossing te vinden.

Als bestuurder dien ik mijn wagen in te leveren aangezien het leasecontract afgelopen is, waar dien ik deze wagen in te leveren?

U levert de wagen in bij LeasePlan Car Remarketing op de Industrieweg 23a in 3190 Boortmeerbeek.  Een medewerker kan op aanvraag samen met u de volledige wagen nakijken om nadien een expertiserapport op te maken en door u te laten ondertekenen. Dit dient op voorhand aangevraagd te worden.

Mits akkoord van uw vlootverantwoordelijke kan u de wagen ook achterlaten bij de garage waar u de nieuwe wagen ophaalt of op de parking van uw bedrijf. Wanneer u de wagen bij de garage achterlaat, zal de garagist samen met u een expertiserapport (car check document) opstellen en door u laten ondertekenen. Wordt de wagen bij u op het bedrijf opgehaald, dan zal de transporteur samen met u een expertiserapport opstellen en door u laten ondertekenen.

Als bestuurder dien ik mijn wagen in te leveren omdat deze einde contract is, aan wie moet ik dit melden?

De vlootverantwoordelijke dient een e-mail naar LeasePlan Driver Services te sturen zodra de wagen klaarstaat om opgehaald te worden.

Ik dien mijn wagen in te leveren aangezien het leasecontract afgelopen is. Wat moet er allemaal met de wagen ingeleverd worden?

In het algemeen geldt dat er een simpele regel moet worden gevolgd als een auto moet worden ingeleverd. U levert de wagen in zoals deze afgeleverd werd, dus inclusief:                                     

 • alle sleutels : reservesleutel en/of moedersleutel en eventueel de codekaart                                         
 • inschrijvingsbewijs (of duplicaat)                                                                                               
 • groene kaart                                                                                                     
 • het onderhoudsboekje van de auto                                                                    
 • alle meegeleaste accessoires                                                                             
 • radio-accessoires, zoals de codecards                                                                            
 • eventuele software voor het navigatiesysteem                 

Ik heb een schade met gekende tegenpartij opgelopen in het buitenland. Hoe moet ik dit aangeven bij LeasePlan?

U vult samen met de tegenpartij het aanrijdingsformulier in en stuurt dit zo snel mogelijk naar LeasePlan, ter attentie van de schadedienst (per fax op het nummer 02-722 63 46 of per mail naar damage@leaseplan.be), of naar uw verzekeraar indien uw leasewagen niet via LeasePlan verzekerd is.

Indien bij LeasePlan verzekerd, kunt u ook reeds telefonisch een schadedossier laten openen bij LeasePlan Driver Services via het nummer +32-2-722 60 00.

Opgelet: de schadedienst van Leaseplan heeft ook het originele formulier nodig!

Kan ik met mijn wagen op onderhoud gaan in het buitenland?

Wij raden u aan om uw auto in België te laten onderhouden voordat u naar het buitenland gaat. Mocht dit uitzonderlijk in het buitenland plaatsvinden, neem dan contact op met driver services op 078-150 600. De aangewezen dealer zal toestemming vragen bij onze technische dienst in België of bij de technische dienst van de lokale afdeling van LeasePlan.

Mogen andere personen de wagen ook besturen in het buitenland? Moet ik dan ook in de wagen zitten?

Voor LeasePlan mag iedereen met een geldig rijbewijs met de wagen rijden. Het is echter de car policy opgesteld door uw bedrijf die bepaalt wie met de wagen mag rijden. Lees dus eerst goed uw car policy of stem af met uw vlootverantwoordelijke.

Ik vertrek binnenkort naar het buitenland en moet binnenkort ook op onderhoud. Mag ik die voor of na mijn verblijf in het buitenland doen?

Wij raden u aan om voor u naar het buitenland gaat of bij uw terugkeer uw wagen in België te laten onderhouden. De kilometerstand mag echter niet meer dan 2000 km overschrijden. Als het onderhoud dan toch in het buitenland moet plaatsvinden, moet dit door een officiële dealer van het merk van uw wagen worden gedaan. Neem contact op met driver services op 078-150 600 voor meer informatie.

De betreffende dealer dient toestemming te vragen bij onze technische dienst in België of bij de technische dienst van de lokale LeasePlan entiteit.

Ik ga op reis met mijn leasewagen naar een land dat niet gebonden is aan de Europese Unie, wat nu?

Met uitzondering van Zwitserland, Andorra, Monaco en Liechtenstein (deze landen liggen tussen landen die wel bij de EU aangesloten zijn) hebt u voor landen buiten de Europese Unie een douaneattest ( LAC-certificaat ) nodig, dat u bij LeasePlan kunt aanvragen. Hiervoor dient u contact op te nemen met LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600.

Voor het douaneattest hebben wij volgende informatie nodig:                                                                                                  

 • Een schriftelijk akkoord van uw vlootbeheerder                                                                             
 • De nummerplaat van uw wagen                                                                                                                               
 • Vermelding van het(de) land(en) waar u zal reizen met de wagen                                                              
 • Periode van uw reis (van/tot)                                                                                               
 • Naam en adres waarnaar het attest opgestuurd mag worden        


De procedure is onlangs gewijzigd.

Het attest zal vanaf nu gelegaliseerd, goedgekeurd en voorzien zijn van alle nodige stempels en handtekeningen door alle nodige instanties. (gemeente, buitenlandse zaken, enz.)

Het document dat u ontvangt is dus klaar voor gebruik. De kostprijs hiervoor zal vanaf nu dan ook aan LeasePlan dienen betaald te worden.

 

Let wel op! Deze nieuwe procedure heeft een impact op de aflevertermijn van het attest.

Het attest wordt binnen de 10 werkdagen na aanvraag bij LeasePlan afgeleverd waarna wij het aan u zullen bezorgen of waarna u het kan komen afhalen aan onze receptie.

 

Vraag het document dus tijdig aan!

Naar waar mag ik de aanvraag terugbetaling vooruitbetaalde kosten versturen?

Terugbetalingsaanvragen mogen worden opgestuurd aan:

LeasePlan Fleet Management nv

Excelsiorlaan 8

1930  Zaventem

Het gemakkelijkste is om hiervoor gebruik te maken van de oranje enveloppen in uw LeasePlan-map. Op de enveloppen werd het correspondentieadres al voorgedrukt.

Mijn voorraad bonnetjes voor "aanvraag tot terugbetaling kosten" is op, wat nu?

Neem contact op met LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een nieuwe voorraad op.

U kunt ook via deze link een terugbetalingsaanvraag downloaden.

Hoe kan ik vooruitbetaalde kosten terugvorderen?

Vul het document "Aanvraag tot terugbetaling van vooruitbetaalde kosten" in.  Dit document vindt u in uw LeasePlan-mapje bij uw boordpapieren.  Vergeet niet :    

 • de nodige bewijsstukken toe te voegen                                                                  
 • uw aanvraag ten laatste binnen de 6 maanden na het voorval in te dienen                                                                           
 • uw bankrekeningnummer duidelijk te vermelden                                         
 • de factuur op naam van de juridische eigenaar van het voertuig (LeasePlan) te laten opmaken met vermelding van het BTW-nummer. U vindt deze informatie op het inschrijvingsbewijs bij uw boordpapieren.

 

Heb ik recht op terugbetaling van brandstof in het binnenland?

Ja, indien brandstof voorzien is in het contract. Hiervoor maakt u gebruik van de terugbetalingsaanvragen die u in uw LeasePlan-mapje kan vinden. Deze terugbetalingsaanvraag stuurt u binnen de 6 maanden volledig ingevuld en ondertekend en samen met de originele brandstoftickets door naar LeasePlan.  Na ontvangst zorgen wij binnen ongeveer 10 werkdagen voor de terugbetaling op uw rekening.

Ik heb een oproep voor de technische controle ontvangen. Waar mag ik me aanmelden?

U mag overal in België naar de technische controle gaan. Enkel bij een herkeuring als gevolg van een afkeuring, moet u teruggaan naar het station waar de wagen eerder werd afgekeurd. Zoek het dichtstbijzijnde keuringsstation via www.afsprakenautokeuring.be 

Heb ik recht op rechtsbijstand?

Indien de reden van betwisting van de boete gegrond is (het gaat om een andere wagen, u was als bestuurder niet op plaats van de feiten, … ) en er is rechtsbijstand opgenomen in uw verzekeringspolis, dan heeft u recht op rechtsbijstand via LeasePlan. Indien uw voertuig verzekerd is via LeasePlan kan u terecht bij onze dienst Driver Services op het nummer 078-150 600.                                                                                                         

Indien uw wagen bij een derde partij verzekerd is, stemt u best even af met uw vlootbeheerder voor het verdere verloop.

 

Ik heb een Belgische boete ontvangen. Naar wie moet het ingevuld inlichtingenformulier worden teruggestuurd?

Het betalen van boetes is steeds de verantwoordelijkheid van de bestuurder.

De boete komt rechtstreeks bij LeasePlan toe en wordt door LeasePlan onmiddellijk doorgestuurd naar de bestuurder of vlootbeheerder voor betaling, afhankelijk van de gemaakte afspraken.

Het ingevulde inlichtingenformulier kan daarom rechtstreeks teruggestuurd worden naar het adres van de instantie, vermeld op de boete, die de boete hebben uitgeschreven,. Betwistingen dienen echter ook aan LeasePlan gemeld te worden.  Bij poolwagens of wanneer anderen regelmatig gebruikmaken van uw LeasePlan-voertuig, raden we aan om een logboek bij te houden, om discussies te vermijden.

Mijn tankkaart werkt niet. Wat moet ik doen?

Neem direct contact op met LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600 en geef aan welke foutmelding u krijgt.

Bij welk station tracht u te tanken? De brandstofmerken waar u kan tanken zijn afhankelijk van het type tankkaart. 

Hebt u een verkeerde pincode ingegeven ?

 • Indien de code nog gekend is wordt de kaart gedeblokkeerd na 24u.
 • Indien de code niet meer gekend is, zal een nieuwe code aangevraagd worden, met aflevering in 3 werkdagen

Is de kaart onleesbaar geworden, dan zal de kaart geblokkeerd worden en zal een nieuwe kaart aangevraagd worden. De nieuwe kaart zal worden geleverd in 10 werkdagen.                                                                                 

Doet er zich voor de eerste keer een probleem voor, gelieve dan eerst nog eens aan een ander station te proberen. Het probleem is vaak gelinked aan de terminal.

 

Ik heb drie keer de verkeerde code ingetikt. Hoelang duurt het alvorens de kaart weer actief is?

Neem contact op met LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600. Indien u de code nog kent, zal uw kaart automatisch gedeblokkeerd worden na 24 uur. Indien u de code niet meer kent, zal een nieuwe code aangevraagd worden, die binnen 3 werkdagen naar u opgestuurd zal worden.

Mijn tankkaart is verloren of werd gestolen. Wat moet ik doen ?

Neem direct contact op met LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600. Wij blokkeren dan onmiddellijk uw kaart om misbruik te vermijden en tegelijkertijd vragen wij een nieuwe tankkaart aan. De nieuwe tankkaart zal u binnen 10 werkdagen worden toegestuurd.

Indien nodig, kunt u in tussentijd zelf de tankbeurten betalen en terugbetaling vragen van deze kosten.  Hiervoor maakt u gebruik van de terugbetalingsaanvragen die u in uw LeasePlan-mapje kan vinden. Deze terugbetalingsaanvraag stuurt u binnen de 6 maanden volledig ingevuld en ondertekend en samen met de originele brandstoftickets door naar LeasePlan.  Na ontvangst zorgen wij voor de terugbetaling op uw rekening.

Hoelang duurt het opsturen van een kaart/pincode?

De levering van een nieuwe tankkaart duurt ongeveer 10 werkdagen. Een nieuwe pincode ontvangt u binnen 3 werkdagen na uw aanvraag.

Ik heb een nieuwe wagen. Werd mijn tankkaart reeds verstuurd en wanneer komt deze toe ?

Indien brandstof in het contract voorzien is, ontvangt u de tankkaart onmiddellijk bij aflevering van de wagen. De tankkaart bevindt zich in de map met de booddocumenten. De pincode zal u apart worden toegestuurd.

Let op: de tankkaart is in combinatie met uw pincode geld waard! Bewaar deze daarom altijd gescheiden van elkaar. Oneigenlijk gebruik en de daaruit voortvloeiende kosten zijn voor uw rekening of die van uw werkgever. Verlies of diefstal moet dan ook direct gemeld worden bij de politie en bij LeasePlan.

Welke gegevens moet ik doorgeven aan de pechverhelping ?

Houd steeds de volgende gegevens bij de hand :                                                                                                                                                        

 • Nummerplaat van de wagen                                                                                                                                                                      
 • Exacte omschrijving van de pechlocatie                                                                                                                                                            
 • Omschrijving van het probleem                                                                                                                                                                      
 • Telefoonnummer waar men u kan bereiken

In welke landen is de pechverhelping van toepassing?

Pechverhelping is beschikbaar in alle landen vermeld op de groene verzekeringskaart. Hierbij is de wagen verzekerd, niet de bestuurder en/of inzittende.  

Wanneer kan ik gebruik maken van LeasePlan Assistance pechverhelping?

Als uw bedrijf opteerde voor deze dienst kan u op ieder moment van deze dienst gebruik maken als uw wagen immobiel is. LeasePlan Assistance is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar via LeasePlan Driver Services op het nummer 078-150 600, optie 1.

Ik heb een sterretje in mijn voorruit. Wat moet ik doen?

Maak een afspraak voor reparatie bij één van de glasherstellers waarmee LeasePlan samenwerkt. Bel Driver Services op het nummer 078-150 600 en kies voor optie 2 – herstellers bij glasbraak. Een medewerker zal samen met u een dossier openen en overmaken aan LeasePlan.

Ik rijd met een LeasePlan-voertuig en ik heb een ongeval gehad. Ik ben niet akkoord met de versie die de tegenpartij geeft en op het aanrijdingsformulier wenst te zetten.

Waarschuw de politie en laat een proces verbaal opmaken. Indien de politie niet kan komen, vul dan het aanrijdingsformulier in zonder uw handtekening te plaatsen.

Naar welk adres moet de ongevalsaangifte verstuurd worden?

Indien uw wagen verzekerd is via LeasePlan, mag u de aangifte doorsturen naar LeasePlan, t.a.v. de schadedienst, Excelsiorlaan 8 - 1930 Zaventem. Als het een aanrijding betreft zonder tegenpartij, volstaat een telefonische aangifte bij onze dienst Driver Services op het nummer 078-150 600.

Indien de verzekering niet via LeasePlan verloopt, neemt u best even contact op met uw vlootbeheerder.

Hoe dien ik een ongevalsaangifte correct in te vullen?

Een ongeval, je bent onder de indruk, stress, emotie … en toch is het heel erg belangrijk om een Europees Aanrijdingsformulier in te vullen.  Dit formulier zal de betrokken verzekeraars toestaan om het ongeval in der minne te regelen. Daarom is het belangrijk om hiervoor de nodige tijd te nemen. Het spreekt voor zich  dat het nemen van foto’s ook een belangrijk hulpmiddel kan zijn om eventuele onduidelijke omstandigheden uit te klaren.

 

Wat moet ik doen in het geval van een ongeval met tegenpartij?

 1. Als er gewonden zijn, waarschuw dan eerst de hulpdiensten (tel 112).
 2. Vul onmiddellijk ter plaatse het Europese aanrijdingsformulier zorgvuldig in. Dit bevindt zich in het mapje met de boorddocumenten. Beide partijen moeten alle vakken op de voorzijde van het formulier invullen en het gezamenlijk ondertekenen. Vergeet niet de situatieschets, de kruisjes ter verduidelijking van de schets en eventuele opmerkingen.
 3. Zorg er steeds voor dat u de namen en adressen van eventuele getuigen hebt genoteerd. Vul zelf de achterzijde van het aanrijdingsformulier in.
 4. Als u het niet eens bent met de omstandigheden van het ongeval of u bent het slachtoffer geworden van een vluchtmisdrijf, waarschuw dan onmiddellijk de politie (tel. 112) die een proces-verbaal zal opstellen. Stelt de politie een proces-verbaal op, stuur dan toch nog altijd een eenzijdige aangifte met uw versie van de feiten naar LeasePlan. Indien de politie weigert te komen, vul dan het aanrijdingsformulier in zonder uw handtekening te plaatsen.
 5. Is het voertuig bij LeasePlan verzekerd, dan kunt u ons op de hoogte brengen via onze medewerkers van Driver Services op het nummer 078-150 600. Is uw voertuig niet via LeasePlan verzekerd, dan raden wij u aan contact op te nemen met uw fleetmanager om het verdere verloop af te spreken.
 6. Bezorg ons het Europese aanrijdingsformulier binnen de 48 uur met vermelding van het nummer van het proces-verbaal en het adres van de verbaliserende overheid (indien van toepassing).
 7. Indien uw voertuig zo zwaar beschadigd is dat u niet meer kunt verder rijden, kunt u een beroep doen op LeasePlan- Assistance (078-150 600), tenminste als de dienstverlening in uw contract is opgenomen.

Moet ik de winterbanden zelf betalen of voorschieten?

Indien deze in uw contract voorzien zijn, kunt u zich voor een bandenwissel aanbieden in de erkende bandencentrales. Wanneer in uw contract echter geen winterbanden opgenomen zijn kunt u via uw fleet manager een aanpassing aanvragen mits u nog 2 volledige winters moet rijden. Doe dit tijdig en zeker vooraleer u zich aanbiedt in de bandencentrale. Alleen na aanpassing van het contract zal LeasePlan een akkoord geven via ROB-Renta voor de montage van uw winterbanden.

Als bestuurder van een LeasePlan-auto kunt u ook gebruik maken van een unieke service van LeasePlan en Q team, SnowPlan, dat u de mogelijkheid biedt winterbanden te huren gedurende maximaal 10 dagen. Klik hier voor meer informatie.

Een bestuurder heeft een optie zelf betaald. Wij als werkgever hebben deze optie gefactureerd aan de bestuurder. Wordt dit bedrag mee opgenomen in de bruto investering?

Het antwoord van de Federale Overheidsdienst Financiën is duidelijk op dit punt. Indien een werknemer zelf een optie ten laste neemt, dan mag deze zelfbetaalde optie in mindering gebracht worden van de cataloguswaarde van de wagen.
Of deze werknemer de zelfbetaalde optie rechtstreeks betaalt aan de garage, leasingmaatschappij, in één bedrag betaalt aan zijn werkgever of periodiek afgehouden wordt van zijn netto-loon maakt voor de toepassing van deze regel geen verschil.

Waar kan ik mijn zomerbanden/winterbanden laten stockeren ?

In de bandencentrale waar de laatste bandenwissel gebeurde. In geval van twijfel of vragen kan u contact opnemen met onze Driver Services medewerker op het nummer 078-150 600

Wat zijn de voordelen van winterbanden?

 • De wisselende staat van het wegdek: droge weg, regen, nat wegdek, diepe waterplassen, verse sneeuw, ijzel, losgereden ijs, aangevroren sneeuw, etc...
 • De lager temperaturen (onder de 7°C) waardoor het rubber van zomerbanden veel minder effeciënt wordt op winterse wegen.
 • Veiligheid: meer grip op droog en nat wegdek bij lage temperaturen, meer grip op sneeuw en ijs, kortere remweg.

Waar kan ik terecht voor een bandenwissel of -reparatie?

U kunt de dichtstbijzijnde bandencentrale vinden via deze link, of u neemt contact op met onze medewerkers van Driver Services  op het nummer 078-150 600.

 • U maakt rechtstreeks een afspraak met de gewenste bandencentrale.
 • De bandencentrale zorgt voor de goedkeuring en LeasePlan zorgt voor de betaling van de factuur.

Ik heb mijn wagen overgenomen van een collega maar weet niet wanneer deze voor het laatst op onderhoud is geweest met de wagen, wat nu ?

Neem contact op met onze dienst Driver Services  op het nummer 078-150 600. Men kan dan voor u nakijken wanneer het laatste onderhoud heeft plaats gevonden.

Wanneer moet ik op onderhoud gaan met mijn wagen ?

LeasePlan hanteert dezelfde intervallen als de constructeurs. U kan deze informatie vinden in de gebruiksaanwijzing van uw wagen of u kan hiervoor contact opnemen met een merkgarage. Indien het voorgeschreven onderhoudsinterval 30.000 km is mag er wel om de 15.000 km een controle gedaan worden van de vloeistoffenniveaus met eventueel bijvullen.

Wanneer zal ik de tankkaart van mijn nieuwe wagen ontvangen ?

Indien brandstof in het contract voorzien is, ontvangt u de tankkaart bij levering van de wagen. De pincode zal u apart ontvangen.

Waar moet ik op letten als ik mijn nieuwe wagen ga ophalen bij de garage ?

In het mapje van de boorddocumenten kan u onderstaande twee zaken nagaan :

De officiële boordpapieren :                                                                

 • het inschrijvingsbewijs ( of het afschrift hiervan )                                                                                 
 • het gelijkvormigheidsattest                                                                     
 • de groene kaart van de verzekering ( indien inbegrepen in uw contract )                                                                       
 • keuringsbewijs wanneer de wagen een trekhaak heeft                                                                                                               

De documenten van de autoconstructeur of van LeasePlan:

 • de handleiding en het onderhoudsboekje van de constructeur 
 • de gebruiksaanwijzing bij het antidiefstalsysteem ( eventueel ook de radiocode )                                                                                   
 • een Europees aanrijdingsformulier                                                       
 • opdrachtbonnen voor de onderhoudsbeurten                                        
 • aanvraagformulieren voor terugbetaling van kosten                          
 • oranje omslagen bestemd voor het versturen van deze formulieren                                                                                               
 • een parkeerschijf

Hoe kan ik zelf een offerte maken op het internet ?

Om toegang tot onze tool Internet Quotations (IQ) te krijgen kan u terecht op www.myleaseplan.be.

Bij welke garage mag mijn nieuwe wagen besteld worden?

Bij elke officiële dealer en agenten die door de invoerder van het merk erkend zijn. U kunt deze lijst vinden op de website van het merk van uw nieuwe leasewagen.

LeasePlan adviseert om te werken met de LeasePlan preferred dealers.

Welke formule wordt gehanteerd om het Voordeel alle aard te berekenen?

De formule voor de berekening van het VAA voor 2014 ziet er als volgt uit:

 • Voor benzinevoertuigen:

bruto-cataloguswaarde x [[[(CO2-uitstoot -112) x 0,1] + 5,5]/100] x 6/7

 • Voor dieselvoertuigen:

bruto-cataloguswaarde x [[[(CO2-uitstoot - 93) x 0,1] + 5,5]/100] x 6/7

Minimum bedrag VAA

Eerder dit jaar maakte de Fiscale Administratie de geïndexeerde bedragen bekend die van toepassing zijn voor het jaar 2014.

Het minimum voordeel van alle aard voor het persoonlijk gebuik van een kosteloos ter beschikking gesteld voertuig verhoogt van 1.230,00€ voor het jaar 2013 naar 1.250,00€ voor het jaar 2014.

Als men na 2 jaar een optie toevoegt, vb carkit, verandert dan het VAA? Zo ja, hoe moet de klant dit doorgeven aan het soc. secretariaat? Wordt het VAA dan ook retroactief aangepast?

Het toevoegen van een optie doet inderdaad de berekeningsbasis van het VAA wijzigen (verhoging van de cataloguswaarde van de wagen). De werkgever gaat maandelijks een lijst aan zijn sociaal-secretariaat overmaken met alle gegevens, zijnde cataloguswaarde, CO2-uitstoot, nummerplaat van de wagen en 1ste inschrijving (de Unie van Sociaal Secretariaten zou een lay-out opleggen van deze lijst). De benodigde informatie kan door de werkgever opgevraagd worden bij LeasePlan (FleetReporting). Het VAA wordt dan aangepast vanaf het moment van toevoegen van de optie.

Moet het VAA ook voor een bestelwagen berekend worden?

De forfaitaire bepaling van het VAA op basis van de formule cataloguswaarde x CO2-coëfficiënt x 6/7 is toepasbaar voor personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen.
Voor voertuigen die voldoen aan de fiscale definitie van lichte vracht (= bestelwagens) mag de bovenstaande formule niet gehanteerd worden. Indien een bestuurder met een bestelwagen privé-km en/of woon-werkverkeer mag afleggen dan geniet hij ook een voordeel dat volgens de werkelijke waarde dient belast te worden. Voor de bepaling van de werkelijke waarde dient een antwoord geformuleerd te worden op de vraag: “Welk is het bedrag dat de verkrijger in normale omstandigheden zou moeten besteden om een dergelijk voordeel te verkrijgen?”

Het voordeel kan gewaardeerd worden als: werkelijke kosten voertuig x (privé-kilometers / totaal aantal gereden kilometers)

Moet het VAA ook voor een poolwagen, vervangwagen en aanloopwagen berekend worden?

In feite moet het VAA berekend worden op de wagen waarmee men privé gereden heeft. Als men tijdens een bepaalde maand een aantal dagen met een vervangwagen heeft gereden zou het voordeel voor die maand dient berekend te worden als pro-rata VAA vervangwagen + pro-rata VAA normale leasewagen. In de praktijk zal vaak het VAA van de normale leasewagen gehanteerd worden, ook wanneer de bestuurder van de leasewagen tijdens de looptijd van diezelfde leasewagen tijdelijk met een vervang- of poolwagen rijdt. Enkel in het geval van een aanloopwagen moet het VAA berekend worden. LeasePlan zal ook voor aanloopwagens de nodige data ter beschikking stellen van haar klanten via FleetReporting.

Is een promowagen vrijgesteld van het VAA?

De wetgever maakt hierin geen onderscheid. Een wagen voor promotionele doeleinden die ook privé wordt gebruikt (woon-werkverkeer volstaat) is evenzeer onderhavig aan de VAA regelgeving.

Hoe wordt het VAA bij elektrische wagens berekend?

Elektrische wagens die voor privé-doeleinden gebruikt worden, worden op eenzelfde manier belast (VAA) bij de werknemer als een andere personenwagen. Met andere worden, de formule voor de forfaitaire waardering dient toegepast te worden maar door de hoge cataloguswaarde van een elektrisch voertuig worden deze wagens zwaar afgestraft.

Geldt er nog steeds een vrijstelling op het VAA?

De vrijstelling ten belope van maximum 370€ kan worden toegepast op het VAA, voor zover de werknemer zijn werkelijke beroepskosten niet bewijst.

Wat indien ik omschakel op een netto-bijdrage? Wat zijn de gevolgen voor WG en voor WN - ook rekening houdende met de persoonlijke aangifte?

Werknemer: Door het belasten van het VAA via de loonadministratie bedraagt de kost voor de werknemer maar +/- 50% van het bedrag VAA. Het VAA wordt wel opgenomen op de loonsfiche en wordt alzo ook aangegeven in de personenbelasting.
Als het VAA aangerekend wordt via een netto-bijdrage dan dient de werknemer het volledige bedrag VAA te betalen. Geen voordeel wordt opgenomen op de loonfiche omdat de werknemer het genoten voordeel reeds betaald heeft. Omschakeling naar een netto-bijdrage betekent dan ook een toename van de kost voor de werknemer.

Werkgever: Bij het belasten van het VAA via de loonadministratie draagt de werkgever de kost van de BTW die hij gehouden is af te dragen aan de BTW-Administratie. Bij een volledige betaling van het VAA door de werknemer wordt de BTW door de werknemer gedragen (geen kost meer voor de werkgever) en ontvangt de werkgever een extra inkomen gelijk aan de netto-bijdrage excl. BTW dat aan de werknemer wordt aangerekend.

Indien ik nu reeds een netto-bijdrage reken, kan ik het verschil / de verhoging omwille van de nieuwe regelgeving bruto verrekenen? Wat is beste voor WG/WN?

Het is inderdaad mogelijk om een gedeelte van het VAA te laten belasten via de loonverwerking en een gedeelte als netto-bijdrage in te houden. Als voordien het VAA ten belope van 137 euro/maand als netto-bijdrage werd ingehouden en dit VAA stijgt tot 163€/maand, dan heeft men de keuze om ofwel de netto-bijdrage te laten stijgen tot 163€/maand ofwel behoud met de netto-bijdrage van 137 euro/maand en dient 26€/maand opgenomen worden in de loonverwerking om alzo belast te worden.

Als men kiest voor de combinatie netto-bijdrage en belasten van het VAA via het loon dan gaat op de loonfiche het jaarbedrag dat via belasting van het loon gegaan is worden opgenomen (hier 26 euro/maand x 12 maanden) en dient dit opgenomen te worden in de aangifte voor de Personenbelasting.

Bij een combinatie netto-bijdrage gelijk aan het ‘oude’ bedrag en belasten van het VAA via het loon gaat de kost voor de werkgever iets stijgen omdat hij gehouden gaat zijn het BTW-bedrag dat opgenomen zit in het VAA dat via de loonverwerking wordt belast af te dragen aan de BTW-Administratie.

Kan ik het VAA verlagen door mijn wagens door te verkopen aan een dochter- of zusteronderneming?

Gezien de berekening van het voordeel alle aard steeds vertrekt van de originele cataloguswaarde, maar vanaf 01 mei 2012 zal rekening houden met de werkelijk betaalde BTW, en deze dan verlaagd met 6% per jaar dat de wagen oud is dan 1 jaar, zal de verkoop tussen dochter- of zusterondernemingen maar een beperkte impact hebben ten belope van de lagere BTW die men betaald heeft bij de tweede aankoop ten opzichte van de originele aankoop.

Welke alternatieven zijn er om het VAA te beperken?

 1. de wagen vroegtijdig vervangen: het leasecontract kan vroegtijdig worden beëindigd op vraag van de klant. Dit heeft als gevolg dat er een verbrekingsvergoeding zal aangerekend worden (= tekort op afschrijving).
 2. de looptijd van het contract inkorten: LeasePlan zal in dit geval het contract herberekenen op een kortere looptijd. Dit heeft als gevolg dat de maandelijkse huurprijs zal stijgen (afschrijving op een kortere looptijd).
 3. de looptijd van het contract verlengen: LeasePlan zal in dit geval het contract herberekenen op een langere looptijd. Dit heeft tot gevolg dat de maandelijkse huurprijs daalt voor de werkgever en de werknemer ziet ook ieder jaar zijn voordeel met 6% dalen.

Kan je als WG een financiële tussenkomst bieden voor de verhoging VAA? Hoe kan je dat als WG best verwerken?

Een financiële tussenkomst zou bestaan uit een loonsverhoging maar dan dient men rekening te houden dat dit een verhoging van de loonskost (loonsverhoging + werkgeverbijdrage RSZ) bij de werkgever te weeg brengt.

De bestuurder rijdt met een Belgisch kenteken, maar staat op de payroll in het buitenland. Waar is hij het VAA verschuldigd?

Als de bestuurder RSZ en bedrijfsvoorheffing in het buitenland betaald is hij daar ook zijn voordeel verschuldigd. Een bestuurder met Belgisch kenteken en op de payroll in bv. Nederland zal zijn voordeel volgens Nederlands model afdragen.

De bestuurder werkt vanuit een eigen vennootschap voor firma X en staat bijgevolg niet op de payroll van firma X. Hij heeft wel een bedrijfswagen gekregen van firma X. Is hij in deze situatie een Voordeel Alle Aard verschuldigd?

Vanaf het moment dat een wagen gratis ter beschikking wordt gesteld aan een persoon die daarmee privé mag rijden ontstaat er een voordeel. De VAA verwerking in de loonsadministratie is inderdaad niet mogelijk wanneer de bestuurder niet op de payroll staat. In dit geval dient de firma X het voordeel apart te factureren aan de bestuurder.

Kan mijn werkgever voor mij een auto leasen als ik in het buitenland woon? Wat gebeurt er dan als ik gedurende het contract naar België verhuis?

Jawel, uw werkgever kan bij LeasePlan een auto voor u leasen. Let wel: uw verzekeraar en de fiscus kunnen bezwaar uiten wanneer u vooral in het buitenland gebruik maakt van een auto met Belgisch kenteken. U zult dus uw specifieke omstandigheden aan uw verzekeraar en de fiscus moeten voorleggen.

Hoe zorg ik voor een optimaal dagelijks gebruik van mijn leasewagen?

 • Controleer tussen twee onderhoudsbeurten in regelmatig het oliepeil en het niveau van de andere vloeistoffen. Zo zorgt u voor een optimale werking van de motor en verlaagt u het verbruik.Kijk regelmatig de bandenspanning na. Op deze manier vermindert u de slijtage en verhoogt u uw veiligheid. Bovendien beperkt u uw brandstofverbruik.
 • Tank de juiste brandstof.
 • Houdt de auto proper. Dit voorkomt aantasting van het lakwerk.
 • Houdt u stipt aan de onderhoudsvoorschriften van de constructeur. Dit kan discussies vermijden bij technische problemen.

Ik wil een bestelwagen leasen, kan dat?

Ja. Als zelfstandige, vrij beroep of KMO bent u bij ons ook welkom voor bestelwagens.

Ik werk in België voor een Duitse werkgever zonder zetel in België. Kan mijn bedrijf een auto voor mij leasen bij LeasePlan?

Ja, dat is mogelijk. De goedkeuring hangt echter af van de financiële kwaliteit van de buitenlandse debiteur en de verstrekte garanties.

Ik krijg pech onderweg. Wat moet ik doen? Wie moet ik bellen?

Wanneer u niet verder kunt door een ongeval of pech, dan hebt u 24 uur op 24 recht op bijstand, en dat in heel Europa. Lees bij een ongeval ook aandachtig de verzekeringsvoorwaarden op de “groene kaart”, die in uw auto ligt. In de bestuurdershandleiding staan nuttige telefoonnummers.

Gebeurt de berekening van de maandelijkse leasebedragen voor de Full Operational Lease op basis van open calculatie of gesloten calculatie?

Alle contracten van LeasePlan Direct worden berekend op basis van gesloten calculatie.

Hoe lang duurt het voor LeasePlan de kredietwaardigheid van nieuwe klanten heeft beoordeeld?

U krijgt binnen maximum twee werkdagen een antwoord indien de gewenste bedrijfsinformatie beschikbaar is. Is dat niet het geval, dan hangt de termijn af van de snelheid waarmee u ons de jaarcijfers bezorgt.

Kan ik bij LeasePlan Direct ook een aanloopwagen krijgen?

Jazeker. Sluit u bij ons een leasecontract af, dan regelen wij voor u een aanloopwagen via onze zustermaatschappij. Deze leveren wij af op het adres in België van uw keuze.

Kan ik als startende zelfstandige bij LeasePlan een contract afsluiten?

LeasePlan zal uw aanvraag in alle objectiviteit beoordelen. U begrijpt echter dat onze acceptatievoorwaarden voor starters zwaarder zijn dan voor bedrijven die reeds een gezonde financiële geschiedenis achter de rug hebben. Als starter dient u een financieel plan voor te leggen voor de kredietaanvraag.

Kan ik vrij een merkdealer kiezen voor de aankoop en het onderhoud van mijn leasewagen? Of moet ik mij richten tot de dichtstbijzijnde vestiging?

Afhankelijk van het type interventie dat dient te gebeuren, leidt LeasePlan u naar de beste dealer of servicepunt.